Forside MWC MWC 2012

Windows 8 klar på tynde og lette tablets


Windows 8 får ikke blot en helt ny brugergrænseflade, operativsystemet bliver også det første, der kan køre på ARM-baserede processorer som dem der eksempelvis sidder i iPad og iPhone.


 


Microsofts kommende operativsystem kører endelig stabilt på ARM-baserede processorer som, dem der i dag sidder i tablets og smartphones, rapporterer CNET.


Windows 8 bliver Microsofts første operativsystem, der er optimeret til berøringsfølsomme skærme, men det bliver også det første Windows, der kan køre på ARM-baserede processorer som de chips, der eksempelvis sidder i smartphones og tablets.


CNET.com har publiceret en historie, hvor flere kilder i branchen fortæller om udviklingen af Windows 8 på ARM, og at hvor operativsystemet sidste efterår var fyldt med bugs og havde driftsproblemer, så kører det nu helt stabilt.


Alt tyder på at udviklere kan gå i krig med Windows 8 her til februar, go ikke blot udgaven til Intel-baserede processorer, men også ARM-udgaven, der teoretisk set kan køre på tynde og lette maskiner, som de Android-tablets vi i dag render rundt med.


CNET skriver også, at produkter med ARM-baseret hardware potentielt kan blive tusindvis af kroner billigere end hvis chip og indmad kom fra Intel. Dertil kommer, at ARM-baserede Windows 8-maskiner vil kunne prale af dagslang batterilevetid.


Problemet med Windows 8 på ARM er, at det gigantiske katalog af eksisterende Windows-programmer ikke virker på den nye hardware, og at Microsoft enten skal i gang med en stor konverteringsproces eller sørge for, at der vil introduktionen er et rimeligt udvalg af kompatible apps for forbrugerne at vælge imellem.


En anonym kilde siger til CNET, at Microsoft Office vil udkomme i en version, der virker på ARM-baserede maskiner.


Texas Instruments, Qualcomm, Nvidia  og Samsung laver alle ARM-baserede chips, og det forventes at firmaerne over de næste par år vil komme ud med nye processorer i et hastigt stigende tempo.


Microsoft har tidligere meddelt, at man vil frigive en offentlig betaversion af Windows 8 i løbet af februar.

Annonce