Forside * Nyheder

Apple undersøger Foxconns arbejdsvilkår


Nu er Apple træt af hele tiden at få hæftet på sig, at deres produkter bliver lavet under slavelignende vilkår i Kina. Som det første tech-selskab, der er optaget i Fair Labor Association (FLA), har de nu bestilt en uvildig undersøgelse af forholdene på Foxconn-fabrikkerne.


Det bliver selve Fair Labor Association, der kommer til at stå for undersøgelsen, på opfordring fra Apple. Tim Cook, Apples topchef, siger at: ?Vi mener, at arbejdere overalt har ret til et sikkert og fair arbejdsmiljø, og derfor har vi bedt FLA om at foretage en uafhængig vurdering af forholdene hos vores største leverandører?. Det er blandt andet de to meget udskældte fabrikker i Chengdu og Shenzhen, der skal undersøges.


Og ifølge Cook kommer der til at blive sat lup på, hvor der findes problematiske arbejdsforhold:  ?De inspektioner, der nu venter, har ikke haft deres lige i elektronikbranchen ? hverken med hensyn til skala eller omfang ? og vi er meget tilfredse med, at FLA vil foretage de usædvanlige skridt at identificere fabrikkerne i rapporterne.”


Dermed sender Apple et signal om, at de vil gå forrest i kampen for gode arbejdsvilkår inden for tech. Foxconn-fabrikkerne er ud over Apple også leverandører til mange af de helt store teknologivirksomheder, der laver forbrugerelektronik. Blandt andet bliver Microsofts Xbox 360 og Nintendo Wii også lavet på fabrikkerne, men indtil nu er det kun Apple, der har foretaget revisioner på Foxconn.


Apple har tidligere foretaget deres egne undersøgelser af Foxconn, der kun fik få konsekvenser.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.