Forside Nyheder

Apples flad-tv stikker hovedet frem


Skal vi tro canadiske The Globe and Mail, så vil Apple samarbejde med kabel- og teleselskaber om at få sit kommende flad-tv ud i forbrugernes stuer.


 


Et Apple HDTV er dukket op i en forbrugerundersøgelse fra den amerikanske elektronikkæde Best Buy, og Canadas største avis skriver, at tv’et allerede testes


I en forbrugerundersøgelse fra den amerikanske elektronikkæde, Best Buy, bliver brugerne bedt om at fortælle, hvor interesseret de er i et HDTV fra Apple. Ifølge undersøgelsen er tv’et på 42 tommer med 1080p HD-opløsning og koster 1.500 dollars. Det er udstyret med iOS-operativsystemet, iPad/iPhone kan bruges som fjernbetjening og du har adgang til apps og tjenester som Netflix.


Som forventet, så gik en stor del af nettet i selvsving over “afsløringen,” men nu har Best Buy meldt ud, at produktet er hypotetisk, og at man hele tiden foretager sådanne undersøgelser.


Best Buy har altså ikke information om Apples måske kommende flad-tv, og aner intet om pris eller specifikationer.


Det har de canadiske kabel- og teleselskaber Rogers og BCE derimod. Det er i alt fald hvis vi skal tro The Globe and Mail, der er Canadas største avis. Skal vi tro historien, så har firmaerne allerede prototyper af Apples tv gemt væk i deres bunkere.


Avisen skriver at tv’et blandt andet kan styres med stemmekommandoer, håndbevægelser og understøtter videochat.


Hvorfor har firmaer som Rogers og BCE så Apples flad-tv stående? Ifølge markedsanalytikeren Peter Misek fra Jefferies, så er det en klar mulighed, at Apple forhandler med kabel- og teleselskaber om at få dem til at sælge tv’et direkte til sine kunder, og samtidig sikrer Apple sig også adgang til indhold.


Firmaerne har nemlig allerede rettighederne til at sende indhold som film, tv-serier og sportsudsendelser via deres netværk, og det vil være en kolossal opgave for Apple selv at få sådanne rettigheder i hus. Tænk eksempelvis på, hvor lang tid det har taget at få et forholdsvis sølle antal film i den danske iTunes-butik.

Annonce