Forside Nyheder

Britisk tv-station advarer Apple mod brug af iTV-navnet


Den britiske tv-station, iTV, er nervøs for at Apple vil “stjæle” navnet og bruge det til sit kommende flad-tv. Briterne sender advarselsbrev til Apple.


 


Britiske iTV sender brev til Apple, hvor tv-stationen advarer mod brug af “iTV”-navnet, der har været brugt i Storbritannien siden 1955


Apples måske kommende flad-tv bliver af mange medier omtalt som iTV, og det gør nu den britiske tv-station iTV så nervøs, at ledelsen har sendt et brev til Apple, hvor elektronikgiganten advares mod at bruge navnet.


Den britiske tv-station har brugt iTV-navnet siden 1955, hvor den blev skabt som et alternativ til BBC. iTV står for Independent Television, og kan sammenlignes med TV2 i Danmark.


Den britiske avis, The Telegraph, rapporterer at Steve Jobs havde lovet ikke at bruge iTV-navnet, i alt fald ikke i Storbritannien, men iTV er nervøse for, at Apples nye direktør, Tim Cook, ikke er helt så forstående.


Apple har selvfølgelig aldrig sagt noget om iTV eller om firmaets planer for et flad-tv, men vi kender alle til produktnavne som iPod, iPad, iPhone og iMac. Så iTV synes at være et oplagt og naturligt navn for et potentielt flad-tv fra Apple.


I sidste uge skrev det største canadiske dagblad, The Globe and Mail, at kabel- og teleselskaberne Rogers og BCE tester en prototype af Apples kommende flad-tv, og denne historie har uden tvivl vækket opsigt hos iTV i Storbritannien.


Det kan selvfølgelig også bare være, at Apple holder fast i Apple TV-navnet, der bruges til firmaets lille sorte boks.

Annonce