Forside Nyheder

Elgigantens prispolitik er lovlig


 


Sagen om priser


Forbrugerombudsmanden frikender Elgiganten. Der er ingen problemer i at have en pris på prissskiltet i butikkerne og en anden på nettet…


I efteråret var Elgiganten udsat for kritik i medierne for deres prispolitik, en historie der også fandt vej til spalterne her på recordere.dk.


Baggrunden for kritikken dengang var at Elgiganten ofte sælger til én pris i deres netbutik, og en anden pris ude i butikkerne; Men spørges i butikken om det er muligt at købe varen til den lavere internet-pris, så gives ofte et ja.


Det faldt nogle for brystet at eksempelvis ældre elektronik-købere, der måske ikke var så ferm til at tjekke priser på nettet, dermed blev snydt for den bedste pris. Forbrugerrådet støttede op om det synspunkt.


“Det er i strid med, hvad jeg vil betragte som god skik for prismærkning”, udtalte direktør i Forbrugerrådet Rasmus Kjeldahl til Fyens Stifttidende.


 


Ikke ulovligt


Men nu slår Forbrugerombudsmanden fast, at Elgigantens prispolitik er ikke ulovlig.


“Der er ikke i lovgivningen noget til hinder for, at en erhvervsdrivende automatisk giver et prisnedslag til en kunde, der gør opmærksom på, at varen er billigere i internetbutikken end i den fysiske butik. Der er som udgangspunkt fri prisdannelse på markedet, og der er typisk færre omkostninger forbundet med at drive en internetbutik”, udtaler forbrugerombudsmand Henrik Øe, og fortsætter:


“Man bør dog som erhvervsdrivende være opmærksom på, at der kan være grupper af forbrugere, fx ældre mennesker, for hvem der ikke er lige så let adgang til at tjekke prisen på internettet forud for et køb i en fysisk butik.”


Frikendelsen gælder både markedsføringsloven og købeloven, og hvad angår adgang til internettet så bliver det stillet til rådighed for alle igennem bibliotekerne, hvor der også er hjælp at hente mht. brugen.


 


Tjek priserne på nettet


Så handler du i Elgiganten må rådet være:


Tjek altid priserne på elgiganten.dk før køb i en af deres butikker, der kan være penge at spare hvis sælger accepterer at sælge varen til internetprisen – når den er lavest.

Annonce