Forside Nyheder

Første kig: AirPlay i OS X Mountain Lion


Med AirPlay i OS X Mountain Lion kan du dublere skærmbilledet eller køre lyden ud over en AirPlay-højttaler som Libratone Live.


 


Første kig: AirPlay i OS X Mountain Lion


Vi har leget med AirPlay-integrationen i Apples kommende operativsystem; OS X Mountain Lion ? det fungerer sådan set meget godt.


Apple er klar med OS X Mountain Lion til sommer, men har allerede frigivet en tidlig beta til udviklere. Recordere.dk har rodet med det kommende operativsystem, og specielt leget med den indbyggede AirPlay-funktion.


Vi har kun prøvet OS X Mountain Lion i et par dage, men umiddelbart lader AirPlay til at virke som lovet.


Har du en Apple TV med den nyeste betafirmware fra Apple, så kan du spejle dit skærmbillede på dit stuealter. AirPlay-logoet vises i topbjælken i OS X, og med to klik kan du  bede operativsystemet om at dublere skærmbillede på Apple TV.


 Alle dine AirPlay-enheder dukker op i Systemindstillinger under Lyd Ud.


 


Det sker i 720p HD-opløsning med stereolyd, men OS X er i stand til at vise hvad som helst. Vi prøvede at rode med den gængse brugerflade, vise websider, fotos, og afspillede YouTube-videoer og trailers fra Apple.com. Alt blev vist fint og i flot kvalitet med skarpt billede og flot detaljegrad. Ja, vi prøvede endda spil som Sid Meier?s Civilization V og Portal, og her blev skærmbilledet også vist som ønsket på Apple TV.


Der er en lille forsinkelse på et sekund eller to, men billede og lyd følger hinanden, og det er en fin løsning hvis du hurtigt vil  vise noget på storskærm.


AirPlay-integrationen virker også på lydsiden. Går du ind i Systemindstillinger og videre ind i lyd, kan du vælge imellem alle dine AirPlay-enheder i stedet for at bruge Mac?ens indbyggede højttalere. Systemlyden kommer så ud af den ønskede AirPlay-højttaler, igen med en lille forsinkelse, men Apple lader til at have en indbygget mekanisme, der gør at video og tilhørende lydspor altid følges ad.


 Skærmdublering aktiveres via to hurtige museklik i topbjælken i OS X.


 


Umiddelbart har vi kun pæne ting at sige om AirPlay-integrationen i OS X Mountain Lion. Mac?en leverer en nu oplevelse i stil med hvad vi kender fra iPhone og iPad, og vi venter nu blot på en kommende Apple TV-boks, der understøtter AirPlay med 1080p-skærmbillede og surround-lyd.

Annonce