Forside Indhold og distribution Musik

Google går efter Sonos

 
Google vil gerne invadere huset med trådløse underholdningssystemer.


 


Trådløs musik i hjemmet


Sonos kan godt begynde at ruste sig til Davids kamp mod Goliat, for det hemmelige projekt som Google arbejder på rammer deres kerneforretning.


Der er sluppet flere detaljer ud om Google nye hemmelige underholdningssystem, som vi skrev om fordelen dag.


Noget tyder på at Sonos og Logitech Squeezebox skal til at kigge mod Mountainview i Silicon Valley, hvor Google bor, for at få et glimt af næste konkurrent. Det hemmelige Google-projekt handler nemlig om trådløs musik i hjemmet, skriver The Wall Street Journal.


Den nye trådløse musiksystem skal angiveligt markedsføres i Googles eget navn, og det markerer et markant strategiskifte for koncernen. Hidtil har de mere haft fokus på udvikling af tjenester og platforme som andre hardwareproducenter kunne benytte.


 


Konkurrence til Apple 


Med Google TV, opkøbet af Motorolas mobildivision og nu trådløs underholdning i hjemmet, er det tydeligt at Google også går mere målrettet efter at blive et alternativ til Apple.


Apple sidder netop på kontrollen med såvel hardware som software, og dermed tjenester og indhold, til det underholdsnings-univers som de er ved at opbygge til hjemmet. 


 Mon Googles trådløse musiksystem vil tilbyde samme variation som Sonos ?  


Flere år undervejs


Googles underholdsningssystem (home-entertainment system) er ikke en frisk idé. The Wall Steet Journal fortæller at projektet har været under udvikling i flere år. Men nu skulle det begynde at tage form, og være klar til en lancering senere i år.


Musikken kommer fra Googles musiktjeneste (Google Music) og vil kunne streames trådløst i hjemmet, til både forskellige afspilleenheder men også direkte til trådløse Google-højttalere. Selve betjeningen vil kunne ske fra smartphones og tablet computere.


Det lyder jo meget som det der kendes fra Sonos, bortset fra at de ikke tilbyder et centralt lager i skyen, men istedet streamer fra eget NAS eller onlinetjenester som Spotify.


 


Musik til en start


Ligesom Sonos og Logitech Squeezebox vil Google i første omgang fokusere på trådløs musik. Men personer med kendskab til projektet fortæller, at Google forbereder selve systemet til at kunne udbygges med videostreaming senere.


Hos Sonos tager man udsigten til den øgede konkurrenc med sindsro. Markedet for grej til trådløs musik er endnu ikke så stort, Sonos omsatte for omkring 1,1 mia. danske kroner sidste år. Det er en omsætning der er knap 200 gange mindre end Googles samlede overskud sidste år. Så medstifter i Sonos Tom Cullen kalder det marked en dråbe i havet for Google.


Men mon ikke Google venter, at hele markedet for trådløs media vil få et større boost over de kommende år, og den vækst ønsker de at være en del af.


Google selv havde ingen kommentarer til projekt trådløs musik.

Annonce