Forside Nyheder

Google om tracking: Det var ikke med vilje


 


Google sporede ikke Safari brugere på iPhone, iPad og Mac med vilje lyder forklaringen.


Google er vendt tilbage med et svar på, hvorfor der blev fundet såkaldte tracking-cookies fra Google og andre reklameudbydere på iPhone og andre Apple produkter med Safari.


Tracking-cookies er et almindeligt fænomen, som de fleste der bruger internettet løbende “udsættes for”. Det handler om at spore en færden, med henblik på at optimere de reklamer som mødes. Hvis du eksempelvis interesserer dig meget for hjemmesider med grill-udstyr, kan det være du skal præsenteres for nogle reklamer for kød til grillen. Til at spore din færden på nettet benyttes en speciel form for cookies, der sladrer om hvilke hjemmesider du har besøgt.


Når denne sag er dukket op skyldes det at Safari-browseren per automatik spærer for den slags, og man skal aktivt ind i privat-indstillinger for at tillade det. Men uanset disse indstillinger lykkedes det Google og andre at placere tracking-cookies aligevel.


Normalt tillades cookies der kommer fra den hjemmeside man besøger. Besøger du eksempelvis recordere.dk forum, så er det nødvendigt for forummet at gemme oplysninger om dit login i en cookie, for at du ikke skal logge ind for hver eneste side der vises. Det Safari spærer for som standard, er hvis en 3. part forsøger at oprette en cookie, og dette kunne være en reklame-udbyder der opdaterede en tracking-cookie.


Google forklarer at de har benyttet en speciel funktion i Apple Safari, der åbner op for 3. parts cookies i forbindelse med en Like-knap til Google+. I den forbindelse er der åbnet en forbindelse til Googles servere.


Uheldigvis gjorde denne åbning at internet-browseren nu pludselig godtog alt fra Google som gode varer, også tracking-cookies fra deres reklamer. Det selvom privat-indstillingerne havde valgt det fra, altså en fejl eller uhensigtsmæssighed i Apple Safari.


Med andre ord: Det var ikke med vilje, lyder det fra Google. Hele svaret fra Google kan læses på The Verge.

Annonce