Forside Nyheder

Google vil lancere tv-tjeneste


Indbyggerne i Kansas City får superhurtigt bredbånd – og tilhørende tv-tjeneste – takket være Googles eksperimentelle fibernetværk.Google bygger hurtigt fibernetværk i USA, og vil nu også tilbyde tv via IP, rapporterer The Wall Street Journal – har også kig på Europa.


Google er i fuld sving med at bygge et eksperimentalt fibernet væk i byerne Kansas City i Kansa og Kansas City i Missouri. Netværket skal give indbyggerne i de to byer adgang til internetforbindelser med en hastighed på en gigabit per sekund, og projektet skal ses som en slags protestaktion mod de etablerede internetudbydere i USA, som Google synes er alt for sløve med at få lagt hurtige forbindelser ud til forbrugerne.


Den gennemsnitslige hastighed for bredbåndsforbindelser i USA er cirka seks megabit per sekund.


Nu har Google så også planer om at levere IP-tv via det hurtige fibernetværk. Det rapporterer erhvervsavisen The Wall Street Journal, der har fået fingrene i ansøgningen til den amerikanske Federal Communications Commission, og snakket med en unavngiven direktør fra mediebranchen med kendskab til Googles planer.


Google vil angiveligt konkurrere direkte med de lokale kabel-tv-selskaber og satellitudbyderne, og søgegiganten regner med at de første forbrugere kan få liv i de hurtige forbindelser i slutningen af 2012.


Sidste år kom det frem, at Google også har planer om at levere superhurtigt bredbånd i Europa, men det er endnu uvist, hvor eller hvornår det bliver til virkelighed.

Annonce