Forside * Nyheder

Hvad sker der i Googles hemmelige X-laboratorium?


 


Selvom de prædiker åbenhed, har Google masser af hemmeligheder. I Google X Labs er alting så tophemmeligt, så de fleste Google-medarbejdere ikke ved, hvad der foregår. Nu har Google så lige stjålet et talent fra Apple-toppen til at lede et endnu mere hemmeligt projekt – og lanceret en konkurrent til TED-konferencen.


Google har altid været kendte for deres åbenhed. Hvis man gerne ville vide, hvad de havde gang i, var det bare at gå ind på Google Labs-siden for at snuse lidt til nye funktioner til Gmail eller hvis man ville beta-teste et nyt plugin til Google Maps.


Men nu er det åbenbart slut med åbenheden. Det viser sig nemlig, at Google har et hemmeligt laboratorium kørende, hvor de udvikler på ting, der er så avancerede, at søgegiganten er bange for at fortælle for meget om dem. Der er trods alt ikke mere end få kilometer fra Google i Mountain View over til tech-konkurrenterne hos Apple i Cupertino eller Facebook i Palo Alto.


Google X Labs er navnet på det hemmelig laboratorium, som masser af Google-medarbejdere ikke engang ved eksisterer. Laboratoriet er  dog ikke mere hemmeligt, end at de laver deres egne online-events, som f.eks. ‘Solve for X’, der er en slags online-udgave af TED-konferencen. Altså et sted, hvor man kan høre kloge hoveder sige kloge ting og lade sig inspirere. Du kan se mere mere om ‘Solve for X’ HER. Efter hvad rygterne siger, er det i Google X Labs, at Google lige nu arbejder på at udvikle førerløse biler, en konkurrent til Apples Siri ved navn Majel, samt hårde hvidevarer, der er forbundet til nettet i højere grad end vi til dato har set.


Brudt aftale med Apple


Seneste nyt fra det mystiske laboratorium er dog, at Google har brudt en lokumsaftale, de havde med Apple om ikke at stjæle hinandens top-medarbejdere. Ifølge det Silicon Valley-baserede investor-medie VentureBeat er en af Apples top-talenter, Simon Prakash, nemlig røget fra Apple til Google, hvor han skal arbejde med et hemmeligt projekt, der siges at være under ledelse af Google-stifteren Sergey Brin. Der er meget, der taler for, at der er tale om et projekt, der har berøring med Google X Labs, muligvis med en forbindelse over til den mobilteknologiske udviklingsafdeling, som Google lige har købt af Motorola.


Der er meget, der tyder på, at Google bliver spændende at følge i 2012.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.