Forside * Nyheder

Idag fik CD’en dødsstødet i Danmark


 


Det har naturligvis været på vej længe, men selvom der stadig er kunder til CD’er i butikkerne, er den vigtigste, danske distributionskanal for CD’er idag blevet lukket. GDC nåede at eksistere i over 40 år, men nu er det altså slut.


“Vi kender alle udviklingen i salget af fysiske medier, men GDC var rustet til møde denne nedgang i salget, ved at tilbyde en bred vifte af logistikydelser indenfor flere forskellige produktsegmenter. Grundet udefra kommende forhold, slutter en epoke nu, og vi ønsker alle vores distributionsklienter det bedste for fremtiden.”


Sådan lyder det i et brev, der idag er sendt ud til kunderne hos Danmarks mest centrale musikdistributør igennem tiderne, GDC.


Det var pladeselskaberne selv, der i 1969 blev lod sig samle under én hat, rent logistikmæssigt – hatten lød navnet Grammofonselskabernes Distributions Central – eller GDC. Siden er LP’er, CD’er og sidenhend også DVD’er, BD-skriver og andre fysiske indholdsmedier blevet distributeret gennem GDC, der var eneleverandør til mange pladebutikker, og i en periode nærmest havde monopol på musikdistribution.


GDCs bortgang er et stensikkert tegn på, at der ikke længere er økonomi i at sælge fysiske medier, og det spinkle håb, GDC havde på at overleve på salg af film, er med de mange onlinetjenesters fremkomst nu også slukket.


Til sidst forsøgte GDC sig med distribution af og logistikløsninger for medico-produkter, men heller ikke på dette område lykkedes det at skabe en bæredygtig forretning.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.