Forside * Nyheder

Kig med indenfor hos Foxconn


Nu kan du komme med indenfor på de kontroversielle Foxconn-fabrikker. Den amerikanske TV-station ABC har som de første i verden fået lov til at kigge indenfor på Foxconn i Chengdu i Kina.


Apple skruer nu op for PR-maskinen for at få fjernet al tvivl om forholdene på Foxconn-fabrikkerne og under hvilke betingelser, Apple-produkterne bliver lavet. Ud over den uafhængige undersøgelse, de har bestilt via Fair Labor Association, som vi tidligere har skrevet om her på siderne, har topchefen Tim Cook i den senere tid brugt mange kræfter på at fortælle, at Apple er meget bevidste om de arbejdere, der producerer iPhones, iPads og de andre Apple-produkter.


Senest har de arrangeret et besøg på Foxconns fabrik i Chengdu i Kina, for den amerikanske TV-station ABC, der i programmet Nightline onsdag morgen dansk tid vil vise et indslag produceret indenfor murene på fabrikken. Det er ifølge ABC første gang, nogen udenlandsk TV-station får adgang til den hemmelighedsomgærede fabrik. Journalisten Bill Weir taler blandt andet med chefer fra Foxconn og medarbejdere, der arbejder ti timer om dagen for under ti-elleve kroner i timen.


Du kan se en forsmag på udsendelsen HER, hvor du finder masser af billeder fra indersiden af fabrikken i Chengdu, hvor man i følge ABC har sat net op på bygningerne, der kan fange potentielle selvmordere, der vil springe ud fra tagene.


Det skal for god ordens skyld nævnes, at ABC altid har haft et tæt forhold til Apple, da ABC er ejet af Disney-koncernen, hvor Steve Jobs i sin tid var den største enkeltaktionær, efter Disney købte Pixar i 2006.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.