Forside Nyheder

Kun 10% lytter på DR Radio via DAB 


Næsten 400.000 hører radio via tv-stikket


I år er det blevet muligt at måle hvor mange lyttere som DR Radio har på de forskellige platforme: FM, DAB, internet og nu også kabel-tv.


Gallup og DR er fra den 1. januar 2012 også begyndt at måle, hvor mange danskere der i grunden hører DR Radio via kabel. Og tallet er otte procent eller omkring 374.000 lyttere, fremgår det af tallene for den første måneds målinger som Danmarks Radio nu har offentligjort.


Men tallene viser også at FM fortsat står for den suverænt største andel af lytningen på Danmarks Radios kanaler, mens DAB kun udgør 1/10.


?I DR har vi længe haft et ønske om at kunne differentiere tallene lidt mere, så vi præcist ved, hvordan danskernes lyttevaner er, og derfor er det godt, at vi nu har fået klarhed over det. Tallet for kabellytning er dog reelt lidt større end vores tal angiver, da det kun er de store udbydere, og ikke de små antenneforeninger, der er med i målingen,? siger Dennis Christensen, der er medieforsker i DR Medieforskning.


Fordelingen mellem de fire distributionsformer er 80,6 procent af den samlede lytning til DR foregår på FM, mens 10,1 procent foregår på DAB og internettet og kabel står for henholdsvis 3,5 procent og 5,7 procent.


 


Ældre hører mest via kabel-tv


De første tal viser dog, at der er stor aldersmæssig skævhed i, hvem der hører radio via kabel-tv. I aldersgruppen over 60 år er det 12,7 procent, mens det kun er 4,3 procent blandt teenagerne.


?Det er formentlig folk med et lidt ældre stereoanlæg, der er storforbrugere af radio via kabel, mens de yngre for eksempel i højere grad hører radio via DRs radioapp, nettet eller DAB,? forklarer Dennis Christensen.


Tendensen bekræftes blandt andet af, at P4 står for mere end 60 procent af al DRs kabellytning, mens P2 Klassisk på den hitliste er den næststørste kanal med 12 procent.


Der var 3.972.000 danskere (84,2 % af befolkningen) som lyttede til DR Radio i uge 5.

Annonce