Forside MWC MWC 2012

Lumia-mobiler med trådløs opladning og NFC


Nokias designchef gider ikke stik, og forestiller sig en snarlig fremtid hvor alt klares via trådløse forbindelser.


 


Nokias designchef har snakket med engelske The Guardian og spørger sig selv, hvorfor der er overhovedet behøver være stik og porte på mobilen.


Kommende Windows-mobiler fra Nokia bliver endnu mere elegante end hvad vi allerede har set i form af Lumia 800 og 900. Det er i alt fald, hvis vi skal tro firmaets designchef, Marko Ahtisaari, der har taget en snak med den engelske avis The Guardian.


Her fortæller Ahtisaari, at Nokia og Microsoft arbejder meget tæt sammen, ikke kun når det kommer til software og hardware, men også hvad angår det visuelle udtryk.


Han fortæller, at kommende Lumia-mobiler sandsynligvis vil miste den plastikdut, der beskytter og emmer USB-stikket i de nuværende mobiler. “Hvis du kan fjerne en bevægelig komponent og gøre mobilen smukkere ved placeringen af komponenterne, så gør vi det.”


Han fortsætter og siger, at man bør fortsætte den udvikling hele vejen, og spørger retorisk: “hvorfor er der overhovedet stik?”


The Guardian spekulerer, at designchefens udtalelser i sin yderste konsekvens betyder, at Nokias kommende mobiler får trådløs opladning, men påpeger også, at en talsperson for firmaet ikke ville tale om funktioner på ikke-annoncerede produkter.


Derimod synes det mere end sikkert, at kommende Windows-mobiler fra Nokia får NFC, og Microsoft har selv antydet, at Windows Phone-operativsystemet for understøttelse for teknologien senere på året.


NFC kan bruges til sikre finansielle transaktioner, gøre mobilen i stand til at fungere som bil- eller hotelnøgle, men også bruges til nem parring med Bluetooth-tilbehør som eksempelvis trådløse højttalere.


Designchefen slutter interviewet af med at proklamere, at udviklingen med berøringsfølsomme skærme blot er gået i gang, og sammenligner det med, at det tog omkring 15 år før der var bred enighed i markedet om, at rattet var den bedste løsning til at styre bilen.

Annonce