Forside * Nyheder

Nokia N9 kan køre Android 4.0Alexey Roslyakovs eget Twitter-billede af hans Nokia N9, der kører Ice Cream Sandwich.


Har du en Nokia N9, men er træt af MeeGo? Overvejer du at købe en Android-telefon i stedet? Måske kan det bedre betale sig at vente på et nyt smartphone-hack, der er på vej. Så kan du nemlig køre begge systemer på din Nokia.


Nokia N9 er rent hardwaremæssigt en af de bedste smartphones på gaden lige nu. Det er en af årsagerne til, at Nokia skelede kraftigt til N9-designet, da de lancerede Windows-smartphonen Lumia 800 for nylig. Problemet er, at Nokia N9 har MeeGo installeret, et styresystem, som efter al sandsynlighed har en meget kort levetid, og som efter manges opfattelse ikke kan måle sig med konkurrenter som iOS, Windows Phone og Android.


Men snart kan N9-ejere få det bedste fra to verdener. Nogle dygtige smartphone-hackere, ledt an af super-udvikleren Alexey Roslyakov, er lykkedes med at få en N9 til at køre den seneste udgave af Android, Ice Cream Sandwich. Det er et led i projektet NITDroid, hvor de forsøger at få Nokia-telefoner til at køre Android. De har tidligere fået installeret Android på en Nokia N900, men der var for mange forskelligheder i systemerne til at det fungerede ordentligt.


Sådan skulle det derimod ikke være med N9 og Ice Cream Sandwich, som holdet håber på at lancere et brugervenlig hack til i den nærmeste fremtid. Dermed kan de N9-ejere, der er lidt fikse på fingrene, få et dual-boot-system op at køre, hvor de selv kan vælge, om de vil køre Android eller MeeGo, når smartphonen startes.


Hvis du gerne vil følge projektets udvikling, kan du følge Alexey Roslyakov på Twitter: http://twitter.com/drunkdebugger

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.