Forside * Nyheder

Nu kan du styre Windows Media Center med Kinect


Nu kan du bruge talekommandoer og gestikulationer for at styre din Windows Media Center-PC. Det sker via Kinect-modulet. Der er dog visse begrænsninger – for eksempel kan du godt glemme alt om at bruge din Xbox 360.


Et af de første spørgsmål, de fleste tech-nørder med hang til underholdning spurgte Microsoft efter lanceringen af Kinect, var: “Hvornår kan jeg styre mit Media Center med den?” Svaret blæste lidt i vinden, indtil Microsoft sidste år præsenterede verden for den seneste udgave af Xbox 360-softwaren, hvor man blandt andet kunne styre Zune, Netflix og mange af de andre tjenester (hvoraf flere ikke er officielt tilgængelige i Danmark) med håndgestik og talekommandoer. Men det var jo ikke det samme som Windows Media Center, der for mange er centrum i deres TV-oplevelse.


Men efter Microsoft har åbnet Kinect op for ekstern udvikling, er det dog lykkedes for en gruppe udviklere at lave en app, der får Kinect til at spille sammen med Windows Media Center. Du kan dog ikke bruge din Xbox 360 i denne sammenhæng – en begrænsning, som Microsoft har lagt ind. I stedet fungerer det lille stykke software på PC’en, hvor Kinect’en kan sluttes til via USB. Sagt på en anden måde, hvis du har en mediecenter-PC, der kører Windows Media Center, kan du nu råbe og vinke for at få dit setup til at skifte kanal eller starte den video, du har liggende på harddisken.


App’en koster syv dollar, eller ca. 40 kroner og kan bestilles HER, hvor du også kan se en video af, hvordan det fungerer. Det er dog vigtigt at understreges, at du ikke bare kan tage din Xbox-Kinect og sætte til PC’en. En begrænsning fra Microsofts side gør det nødvendigt at købe den særlige Kinect for Windows-model, hvis du vil bruge den til en mediecenter-PC. Du kan se en video af, hvordan det fungerer,


Populært, alternativt mediecenter-software som Boxee og XMBC fungerer allerede med Kinect.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.