Forside * Nyheder

Se Blu-ray med VLC 2.0


 


En af de mest populære medieafspillere til computeren er VLC, og den er netop kommet i version 2.0. I den nye version gemmer der sig blandt andet hurtigere dekodning af videofiler og understøttelse af Blu-ray.


Man kan altid stole på VLC. Den klarer næsten alle video-codecs, er gratis og et godt eksempel på, når Open Source fungerer, som det skal. Det betyder ikke, at VLC altid har været fuldstændig fejlfri – men med den nye version 2.0 er det hjulpet gevaldigt på antallet af bugs. Den nye udgave, der netop er blevet tilgængelig til download fra VideoLAN, indeholder angiveligt hundredevis af fejlreparationer, som skulle sikre en mere stabil afvikling af videomateriale.


Dette afhjælpes også af, at VLC nu understøtter dekodning, der gør bedre brug af CPU’er med flere kerner, og som også kan drage GPU’er bedre ind i dekodningsprocessen. Det skulle resultere i en hurtigere dekodning og dermed bedre mere stabil afvikling og mulighed for afvikling af videofiler med mindre kompression og højere opløsning.  


Brugerinterfacet har også fået et ansigtsløft, hvilket især har hjulpet på Mac-udgaven af VLC.


Ifølge VideoLAN understøtter den nye udgave en række nye “devices” – herunder afvikling af Blu-ray-skiver. Efterhånden som flere og flere laptops får Blu-ray-drev, kan denne feature blive mere og mere populær. VideoLAN kalder dog denne feature for “eksperimentiel”, så man skal næppe forvente, at den er helt fejlfri, eller kompatibel med alle skiver.


Du kan downloade den nye version af VLC HER.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.