Forside * Nyheder

Sol og vind deles lige i tysk Samsung-Apple-strid


Der hersker salomoniske tilstande i Tyskland, når det gælder striden mellem Samsung og Apple. Igår dømte den tyske forbundsstats-domstol i Düsseldorf til fordel for Apple, i dag faldt der dom til fordel for Samsung.


I går blev stadfæstede en domstol i Düsseldorf, at Samsungs Galaxy Tab 10.1 stadig ikke må sælges i Tyskland. Det lykkedes Apple at få forbudt salget af tablet’en, fordi de mente, at designet lå for tæt på iPad-designet. Dette til trods for, at at Galaxy Tab-tablets er i 16:9-format og iPad i 4:3. Der er dog imidlertid kun tale om den originale Galaxy Tab 10.1. Det står helt anderledes til med den nye version, 10.1N.


Denne version blev lanceret i Tyskland af Samsung for at komme uden om forbuddet. En række små designændringer gør den (endnu mere) forskellig fra iPad’en, men det var ikke nok til at tilfredsstille Apple, der skyndte sig også at prøve at få 10.1N forbudt. Det forsøg fejlede idag, efter der blev afsagt dom i en domstol i München. Her mente dommeren ikke, at Apples anmodning om et forbud kunne efterkommes – heller ikke imod Google/Samsung-telefonen Galaxy Nexus.


Apple har dog stadig et es i ærmet. Førnævnte domstol i Düsseldorf skal kigge på sagen i næste uge, og så kan det være at det hele tager en ny drejning igen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.