Forside Nyheder

Sonys underskud vokser


 


Man vender ikke lige en gammel skude på få måneder, og Sony advarer nu om et dårligere regnskab end ventet.


Den gamle elektronikgigant Sony kæmper en brav kamp, for at vende tilbage til tidligere tiders storhed. Og det er ikke kun på produktsiden at de har måttet sande at konkurrencen er hård, det smitter også af på regnskaberne.


4. kvartal 2011 blev endnu et kvartal i rødt, og det med et stort underskud på knap 7 mia. kroner. Det er overraskende, da julesalget normalt er noget der kan bruges til at kompensere for et eventuelt vigende salg, det måtte være i perioder i den øvrige del af året.


På baggrund af det dårlige kvartal nedjusterer Sony nu forventningerne til hele regnskabsåret der slutter 31. marts i år. Nu forventer de et underskud på mellem 16 og 17 mia. kroner for hele året.


Med udsigt til 4. år i træk i rødt, og det med et noget større underskud end ventet, bliver der noget at se til for den nye topboss Kazuo Hirai, der afløser Sir Howard Stringer.


Analytikere Reuters har talt med peger dog på, at det kan have lange udsigter at vende den udvikling, da den bunder i strukturelle udfordringer i koncernen.


Det er en udfordring mange japanske IT-virksomheder står overfor i disse år, hvor der i forhold til “de gode år” savnes mere innovation og førende produkter på hylderne, alt imens elektronikvirksomheder fra USA, Sydkorea og Kina løber med overskrifterne – og kunderne – indenfor vigtige områder som TV-produkter, tablet computere og smartphones.

Annonce:
Forrige artikelNu får alle TDC kunder adgang til HD Voice
Næste artikelLoewes TV-recorder streamer optagelserne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.