Forside Nyheder

Surround-problemer hos DR


 


Danmarks Radios seere på egen antenne må fortsat nøjes med stereolyd. DR1 skulle ellers have sendt surround nu.


Tekniske problemer med TV-signalerne tvinger DR til fortsat kun at sende i stereo, til de seere som modtager DR1 via egen antenne.


Det nye MPEG-4 signal skulle ellers have åbnet op for en verden af surround-lyd på DR1, men det fik ikke den start som DR havde forventet skriver elektronikbranchen.dk


Ved overgangen fra MPEG-2 til MPEG-4 her d. 11. januar 2012 skulle lyden samtidig være overgået til såkaldt HE-AAC Multikanal-lyd. Et lydformat der giver mulighed for ægte 5.1 surround og ikke blot Dolby Prologic som tidligere.


Men der er et problem i forhold til de metadata, der indeholder informationer om lyden.


“Det er to forskellige stykker software, hvor metadataene ikke spiller sammen, så det er en rigtig ærgerlig fejl” , fortæller DR direktør for Strategi og Politik Carsten Corneliussen til elektronikbranchen.dk.


DR har ingen problemer med DR HD, og det skyldes at der benyttes anden teknik til det “gamle” MUX2 i forhold til det nye MPEG-4 baserede MUX1.


Det er kun seere på egen antenne der er berørt. Kabel-tv anlæg som YouSee modtager ikke signalerne fra DR via luften, men henter dem direkte.

Annonce