Forside Nyheder

Vejen banet for paneuropæisk 4G mobilnet


Fra 2013 vil vi kunne benytte det samme LTE / 4G grej på tværs af Europa. Foto: recordere.dk


 


Ny aftale i EU-parlementet baner vejen for et LTE 4G mobilnet baseret på de samme frekvenser.


Vejen er banet for, at alle europæiske forbrugere kan få hurtigt mobilt bredbånd den 1. januar 2013. Vel og mærke på de samme frekvenser, så der ikke skal benyttes specielt grej på tværs af landegrænserne.


Tanken ville næsten ikke være til at holde ud. At producenter af mobilgrej skulle lave en type 4G sticks, 4G smartphones og 4G tablets til Danmark, og en anden type til de øvrige lande. Men nu er der lys forude skriver elektronikbranchen.dk.


EU-Parlamentet onsdag godkendte en aftale, hvor de tidligere tv-frekvenser i 800 MHz-båndet skal frigøres til brug for mobilt 4G bredbånd som LTE.


Danmark er allerede i godt gang med at omdanne de gamle TV-frevenser 800 MHz-båndet (det tidligere MUX8) til LTE bredbånd. Men med den nye aftale så får vi adgang til et bredere udvalg af smartphones, tablets, computere og sticks der virker med LTE.


For når producenterne kan lave de samme modeller til hele europa, så har det betydning for såvel udbredelse som priser.


“Det er jo simpelthen et spørgsmål om, at teknologien bliver udviklet til et massemarked, så den bliver væsentligt billigere for alle parter. Det betyder også, at hvis man tager sin computer med til udlandet, så vil den også fungere i det omfang, man køber et simkort til den i eksempelvis Frankrig”, forklarer kontorchef i Erhvervsstyrelsen Jakob Juul.til elektronikbranchen.dk


Aftalen i EU-Parlamentet skal nu igennem en række formalier, før den træder endeligt i kraft.

Annonce