Forside Baggrund

YouSee vil have TV med mere automatik


 


Intelligente TV-tunere


YouSee er gået i samarbejde med producenter og importører af fladskærme om at forenkle processen med at indstille apparaterne korrekt.


Op mod hver tredje ejer af et fladskærms-tv har svært ved at indstille apparatet til modtagelse af digitalt kabel-tv, fortæller YouSee.


En hyppig årsag er, at mange vælger at bruge apparatets fabriksindstillinger, når de kommer hjem fra forhandleren og i en fart skal have billede på det nye tv.


?Det kan man ikke fortænke folk i, for en del apparater kræver, at man tager stilling til komplicerede tekniske begreber for at indstille det korrekt. Men resultatet bliver nemt, at man ender med at se sine favoritkanaler i analog udgave og aldrig opdager, at apparatet også har fundet de digitale udgaver, som er i klart bedre billedkvalitet,? siger Anders Blauenfeldt.


 


Mere automatik


Undersøgelser fra TNS Gallups viser at der herhjemme er knap 600.000 husstande med kabel-tv, hvor mindst ét TV-apparat har indbygget digital kabel-tv tuner (DVB-C).


YouSee?s analyse af tallene viser, at op mod 200.000 af dem enten ikke kan, eller ikke har gjort sig ulejlighed med, at indstille deres tv korrekt til at modtage digitalt tv.


YouSee er derfor gået i samarbejde med producenter og importører af fladskærme om at forenkle processen med at indstille apparaterne korrekt. Målet er, at nye fladskærme på det danske marked vil være forudindstillet på en måde, så de automatisk finder de digitale tv-signaler fra YouSee.


 


 Mere om at indstille digitalt tvNår man skal indlæse tv-kanalerne, er der primært to forhold, man skal være opmærksom på.1) Analoge og digitale kanaler blandes sammen


Fra fabrikken er apparatet ofte indstillet til at søge efter både analoge og digitale kanaler, når man tilslutter det første gang. Er man ikke opmærksom på dette, får man med kabel-tv blandet to signal-typer og risikoen er, at man ender med at se de analoge kanaler i den tro, at de er digitale HD-signaler.YouSee sender eksempelvis både DR1 og TV 2 i både analog og digital kvalitet. Anvender man fladskærmens fabriksindstilling, så man indlæser både analoge og digitale kanaler, vil apparatet gemme begge versioner. YouSee distribuerer flere end 30 kanaler i både digital og analog version.Vil man undgå problemer, bør man sætte de digitale modtagere til kun at indlæse de digitale kanaler2) Manglende netværks-id


Et tv med indbygget digital modtager skal fodres med et netværksnummer for at kunne indlæse kanalerne korrekt. Dette nummer, kaldet et netværks-id, fortæller apparatets modtager på hvilke frekvenser, de digitale kanaler er placeret, og hvilken rækkefølge de skal have i apparatet. Nogle apparater er fra fabrikkens side indstillet til f.eks. at bruge id-nummer 999, mens andre ikke har noget nummer. Anvender man et forkert eller slet intet nummer, kan man ikke være sikker på, at apparatet finder alle digitale kanaler.Tidligere blev der herhjemme anvendt tæt ved 100 forskellige id-numre for at tage højde for lokale forskelle i tv-udbuddet. Det betød, at man som tv-forbruger skulle finde præcist det nummer, der var gældende for ens lokalitet. Efterhånden er det dog lykkedes at forenkle processen, og YouSee har for nylig besluttet at mindske antallet af id-numre til blot fire afhængig af hvilken type tv-modtager, man har.Der er flere informationer om id-numre m.v. til YouSee kabel-tv her!


Kilde: YouSee

 


 

Annonce