Forside Produkter HiFi & Surround

Amphion Argon 7L – Musikalsk Neutralitet

 


 


Der er neutrale højttalere og der er musikalske højttalere, men hvor mange byder på musikalsk netralitet?


Live-optrædener  – uden forstærkning – er generelt musikalske og neutrale. Den virkelige reference, et klassisk orkester i en god hal har musikalsk neutralitet. Det har nuancer, åbenhed og umiddelbarhed, men det er aldrig ?hårdt?. Klangbalancen er altid korrekt neutral, men aldrig irriterende. Det samme er tilfældet med næsten al akustisk musik og endda med godt mikrofonoptaget og ?forstærket? rock.


At opnå dette i en højttaler, der skal arbejde med en bred vifte af signal-kæder og i forskellige rum, betyder at en palette af ting skal balancere. Transperens og detaljerigdom opnås ved at holde den målte respons lige og neutral. Men ganske ofte fører mindre-end-perfekt indspillet materiale til en uheldig ?forward? gengivelse. Den egentlige nøgle er at beholde åbenhed og neutralitet, men tillade musikalsk gengivelse af dårligere kvalitet materiale.


Meget høj kvalitet af enheder, ekstremt simple delefiltre og komplekse højtydende X-Brace kabinetter giver et bredt vindue til alle typer musik. Med høj grad af transperens og neutralitet, kan brugere opdage helt nye detaljer fra deres foretrukne optagelser, selv de ikke-perfekte. En høj 93 dB følsomhed gør at Argon7L også fungerer fremragende sammen med ?lav watts? rør- og klasse A forstærkere.


Kuopio universitet, der ligger i samme by som Amphion i Finland, har sammen med Amphion forsket i det potentielle hørepsykologiske problem i at delefrekvenserne ligger mellem 2.000?5.000 Hz. Udgangspunktet har været, at menneskets hørelse netop i dette frekvensområde er arveligt ekstra følsomt, idet evolutionen lod de af vores forfædre overleve, der tidligst kunne høre farer.


Den karakteristiske udfræsning i kabinettet til diskanten er waveguiden, og er forklaringen på at den lave delefrekvens kan lade sig gøre. Argon 7L deler ved 1600 Hz. Lyden kommer til at fremstå ekstrem frigjort, detaljerig og med enestående 3-dimentionalitet.


 


Priser  • Sort / Hvid lakeret kr. 16.495,- stk
  • Finér kr. 17.495,- stk

 Tekniske specifikationerOperating principle: 2-way, vented
Diskant: 1″ titanium
Mid / woofer: 2 x 6,5″ aluminium
Delefrekvens: 1600 Hz
Impedans: 4 ohm
Følsomhed: 93 dB
Frequency respons: 28 – 25 000 Hz
Anbefalet forstærkereffekt: 10 – 150 W
Mål (h x b x d): 1160 x 191 x 305 mm
Vægt: 30 Kg
Colours: sort, hvid, full white, full white sorte grills

 


Distributør og forhandler: Radioactiv

Annonce