Forside Nyheder

Android-tablets overtager iPad i 2016


Amazons prisbillige Kindle Fire har været med til at stjæle markedsandele fra iPad i 2011.


 


Om fire år har Android-tablets en større del af markedet end Apples iPad, spår IDC i sin nyeste prognose.


Der blev solgt hele 68,7 millioner tablets i 2011, hvilket var en stigning på 155 procent i forhold til året før, oplyser International Data Corporation (IDC).


Analysefirmaet synes at have fundet frem til, at der blev solgt hele 4,7 millioner eksemplarer af Amazon Kindle Fire, hvilket er nok til at nappe hele 16,8 procent af markedet. Samsung måtte nøjedes med 5,8 procent.


I år forventer IDC at der vil blive solgt hele 106,1 millioner tablets, men Apple vil stadigvæk dominere, og først i 2016 forventer IDC, at det kombinerede salg af Android-tablets vil værre større end salget af iPads.


Sjovt nok, så ignorer IDC fuldstændig det kommende Windows 8-operativsystem, der er optimeret til brug på tablet-computere. Om det er fordi, at IDC mener at Windows 8 bliver et totalt flop ved vi ikke, men her på Recordere.dk er der ikke megen tvivl om, at Windows 8 over relativt kort tid vil etablere sig som et troværdigt alternativ til både Android og iPad.

Annonce