Forside * Nyheder

Apple tjener mindre på iPad 3


Apple er kendte for deres høje fortjenester på deres produkter, hvilket er den primære grund til at firmaet har så mange penge i pengetanken. Men lige præcis på iPad 3 har Apple måttet æde en nedgang i indtjeningen.


Det påstår i hvert fald analysefirmaet UBM TechIndsights, der har kigget nærmere på, hvad Apples nye iPad indeholder af komponenter.


Ifølge firmaet koster iPad 3 i en 16GB version med 4G-teknologi ombord 310 dollar ? cirka 1700 kroner ? at producere. I udsalg koster den så 629 dollar i USA, eller ca. 3500 kroner. Det er en 51% fortjeneste. Det er der sikkert mange, der synes er en uhyrlig høj fortjeneste, men det er faktisk mindre, end firmaet tjente på iPad 2 i 3G-versionen. Her tjente Apple 56% på hver enhed, de solgte.


Nu er tallene ikke officielle, og UBM tager f.eks. ikke højde for forhandlerens andel af fortjenesten. Men firmaets analyse indeholder alligevel lidt interessante fakta.


For eksempel mener UBM, at det er skærmen, der gør iPad 3 dyrere at producere end sine forgængere. Den nye Retina-skærm i 2048 x 1536 pixels opløsning koster 70 dollar at købe ind hos leverandøren, hvor den gamle skærm kostede 50. En almindelig 3G-chip koster 10 dollar, mens en 4G-chip koster 21.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.