Forside * Nyheder

Darth Vaders far er død


Et af Ralph McQuarries tidligste visuelle fremstillinger af Darth Vader, baseret på en tidlig udgave af det første Star Wars-manuskript. Billedet er gået viralt over hele nettet i løbet af  de sidste 24 timer.


 


Fans af science fiction, ekstraordinære filmeffekter og god kunst sørger i dag over tabet af Ralph McQuarrie, der døde i sit hjem i Berkeley, Californien i går.


Folk, der har købt og gennemset de ny Blu-Ray-udgaver af Star Wars-filmene vil kende navnet Ralph McQuarrie. På skiverne kan man nemlig se de designs, som McQuarrie skabte, som endte med at blive hele den visuelle basis for Star Wars-universet.


Han var den første person, George Lucas ansatte, da han gik i gang med at lave Star Wars: A New Hope i midten af halvfjerdserne. McQuarrie tegnede stort set alle de vigtigste karakterer i filmene, lige fra Darth Vader over R2-D2, C-3PO og Chewbacca til Boba Fett.


Hans koncept-malerier var allerede en del af Star Wars-processen, før det endelige manuskript var færdigt, og således kan man på hans tidlige værker se elementer, der slet ikke passer ind i Star Wars-universet, som f.eks. stormtropper med lyssværd og Millennium Falcon formet som en raket i stedet for en skive.


McQuarrie stod naturligvis også bag designs af rumskibe og planeter, herunder de to i kombination: Dødsstjernen. I en udtalelse, der kom kun få øjeblikke, efter McQuarries død blev annonceret, siger George Lucas, at når han havde svært ved at beskrive for sit special effects-team, hvad han gerne ville have, pegede han blot på et McQuarrie-maleri og sagde ?Do it like this!?


 


Malede special effects-billeder


Men Ralph McQuarries billeder blev ikke kun brugt på idéplanet. De var også med i filmene helt konkret. Mange af special effects-scenerne Star Wars-episoderne 4,5 og 6 er filmet med McQuarries billeder som baggrund, malet på f.eks. glasplader


 Et af de mest berømte eksempler er åbningsscenen i A New Hope, hvor en Imperie-destroyer jagter et mindre rumskib med Prinsesse Leia ombord. Det foregår over planeten Tattooine, som ses i baggrunden, malet af McQuarrie.


McQuarrie bidrog også med konceptuelle malerier og tegninger til en række Steven Spielberg-film, bl.a. Close Encounters of the Third Kind, E.T. Jurassic Park og Raiders of the Lost Ark. Han fik en Oscar for sine designs til filmen Cocoon.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.