Forside Nyheder

Dommer: Transformer Prime er ikke Optimus Prime


Transformer Prime er ikke det samme som Optimus Prime, og Hasbro kan ikke forhindre Asus i at sælge deres tablet under dette navn. Det har en domstol i USA fastslået idag.


Legetøjsfirmaet Hasbro har ikke fået held til at stoppe Asus fra at sælge deres populære iPad-konkurrent, EEE Transformer Prime. Det forsøgte firmaet ellers, fordi de mente at navnet var liiiiige tæt nok på helten fra deres populære Transformers-legetøjsserie, der siden 1980’erne har kørt som tegnefilm og biograf-blockbustere. Lederen fra the Autobots, der normalt forklæder sig som en rød og blå lastvogn, hedder Optimus Prime.


“Transformers Prime” er også navnet på en del af tegnefilmsserien om Transformers, en nyere del af serien, der fokuserer på Optimus Primes’ tidlige tilværelse. Hasbro forventer at starte en ny legetøjsserie baseret på denne del af tegnefilmsserien. Af denne grund mente Hasbro, at de havde en god sag i forhold til ASUS. Men det mente dommeren i en føderal domstol i USA ikke, skriver Paidcontent.org. Hasbro ville have nedlagt fogedforbud mod ASUS’ tablet, indtil retssagen var afgjort. Det stoppede dommeren.


“Der er intet gimmick-agtigt over EEE Transformer eller EEE Transformer Prime, og der intet grundlag for sammenligning mellem funktionaliteterne hos ASUS’ og Hasbros produkter”, udtalte dommeren. Hasbro erklærede sig med det samme uenige, og vil føre sagen videre til en reel retssag. Hasbro argumenterede bizart nok også for deres sag ved at henvise til, at de i den nyeste, tredje Transformers-film optræder en Transformer ved navn “Brains”, der forklæder sig som en Lenovo ThinkPad.


EEE Transformer hedder således, fordi den med et snuptag kan laves om til en laptop via tilslutning af et keyboard.

Annonce