Forside Produkter HiFi & Surround

Mordaunt Shorts Performance 6


 


Efter Mordaunt Shorts limited edition Performance 6, der ? som navnet siger- kun kom i et lille oplag, har Mordaunt Short nu lanceret en ny generation af Performance 6.


Det helt specielle ved den nye Performance 6, er at Mordaunt Short selv indrømmer den faktisk er både bedre og billigere end Limited Edition versionen.


Visuelt er der nærmest ingen forskel mellem de 2 modeller, men kabinettet har fået en bedre afstivning af baskabinettet, hvilket har resulteret i en lidt dybere og endnu fastere bas. Det øvrige toneområde er på niveau med Performance 6 L.E. (Limited Edition).


  


Design teamet på Performance 6 indbefatter Dominic Baker, som flere vil kende fra Focal, hvor han var ansvarlig for Beryllium diskanterne,


Utopia modellerne og Sib serien. Som han selv siger, har han hos Mordaunt-Short fået helt frie tøjler til at flytte grænserne for hvad man kan forvente i prisklassen.


  


Performance 6 benytter sig af 2 stk 6½ tomme CPC enheder. CPC Continuous Profile Cone, hentyder til at membranen er lavet uden samlinger, som en perfekt skål, da dette sikrer den største stabilitet af enheden.


I kombination med det nye baskabinet, betyder det en gengivelse ned til 34 Hz, hvorfra der finder en behersket afrulning sted, som i mange situationer vil matche room gain, og give dyb bas.


  


Mellemtone enheden er en 4 tommer CPC, hvilket er med til at sikre et godt samspil både med basenhederne, men også med ATT diskantenheden.


ATT står for Aspirated Tweeter Technology, og hentyder til det specielle alukabinet som diskanten er i, og især til den akustiske ventilering af dette kabinet. Det har skabt en frit bevægende enhed, som samtidig er skærmet mod negativ indvirkning fra de øvrige enheder.


  


Kabinettet er trykstøbt, og hele kabinettet er lavet i Mordaunt Shorts specielle polymer resin, som er et kunststof, som er akustisk dødt, hvilket er med til at sikre at kabinettet ikke spiller med.


Kabinettet er afstivet efter alle kunstens regler, og samtidig er det helt uden parallelle flader, så stående bølger undgås. Samtidig har det været muligt at give Performance 6, en stærk høj glans lakering, der klæder enhederne og kabinettet.


  


Performance 6 er forberedt for tri-wiring, og indeholder et dæmpet 2-ordens filter, hvor fokus har været på et letflydende musikalsk signatur.


Den oprindelige Performance 6 opnåede en perlerække af fremragende tests på verdensplan, og Mordaunt Short forventer at den nye generation af Performance 6 vil klare sig mindst lige så godt hvis ikke bedre.


Prisen er kr. 21.995,- per styk.


 


Kilde: hififreaks.dk

Annonce