Forside Nyheder

Nokia N9 med Android 4.0


Det er lykkedes at få Android 4.0.3 til at boote og virke sådan nogenlunde stabilt på Nokias N9-smartphone.


 


Et par talentfulde programmører/hackere har fået Googles Android 4.0 til at virke på Nokias veldesignede N9-mobil – de væsentligste funktioner virker allerede.


På trods af, at den var mere eller mindre dødsdømt grundet Nokias strategiske satsning på Windows Phone, så er der stadigvæk mange, der er vilde med Nokia N9 – både på grund af designet og MeeGo-operativsystemet.


Men nu er det lykkedes for et par talentfulde gutter, at får Android 4.0.3, også kendt som Ice Cream Sandwich, til at virker på mobilen. De kalder projektet for Project Mayhem.


Der er tale om tidlig alphasoftware, men overraskende meget af indmaden fungerer med Googles  mobilplatform. Således virker den berøringsfølsomme skærm, 3G-forbindelsen samt mobilens knapper, minijackstik, og Bluetooth og USB virker også efter hensigten.


Vi hører dog, at accelerometer Èt kræver en kærlig hånd, og pt. afspilles videoer uden hardwareacceleration, hvilket blandt andet betyder hakkende YouTube-videoer.


Men det ser ud som om, at Project Mayhem indenfor forholdsvis kort tid rent faktisk vil resultere i en stabil og brugbar Android-oplevelse på Nokia N9.


 
Annonce