Forside * Nyheder

Nook Tablet på vej til Europa?


Boghandlerkæden Barnes and Nobles Nook Tablet er populær i USA. Det skyldes ikke mindst designet, der er fladt, minimalistisk og lækkert i stil med en rigtig e-bogslæser. Og nu kan den være på vej til europæiske butikker.


SlashGear rapporterer, at der vil blive afholdt en workshop for Nook-udviklere i London 19. marts (der i øvrigt er totalt udsolgt) med henblik på at skabe et udvikler-community til Nook Tablet-platformen. Der er ikke nævnt noget sted i invitationen, at der er fokus på at udvikle apps til det amerikanske marked, tværtimod gives det amerikanske marked som et eksempel på, hvor mange penge, man kan tjene på Nook-platformen. Det tolkes af bl.a. SlashGear som et tegn på, at Barnes and Noble forbereder et Nook-indtog i Storbritannien. Dermed vil danskere også kunne købe Nook’en via britiske hjemmesider – og måske er vejen også banet for en decideret dansk launch af Nook tablet.


Nook Tablet er baseret på Nook Color, som Barnes and Noble lancerede som et farve-alternativ til deres e-ink-baserede eBogs-læser, der bare hed Nook. Det blev dog hurtigt afsløret, at Nook Color var en Android-tablet i forklædning, og den blev “noot’et” (hacket) i en fart, så folk kunne køre den som almindelig Android-tablet. Vel at mærke en 7″ Android-tablet, der kun kostede 250 dollar, eller ca. 1400 kroner.


Som følge af denne popularitet lancerede Barnes and Noble for nylig Nook Tablet, der er decideret sendt på markedet som en billig Android-tablet. Den har en skærmopløsning på 1024×600 på dens syvtommers-skærm, og en dual-core 1GHz processor ombord. Den fås i 8 og 16GB-modeller, men understøtter også microSD-kort på op til 32GB. I USA koster den nu det samme, som Nook Color gjorde ved lanceringen, altså ca. 1400 kroner. Den kører Android 2.3, men det er lykkedes for hackere at opgradere den til Ice Cream Sandwich.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.