Forside * Nyheder

Skype-konkurrenterne vokser


Indtil nu har der ikke været nogen reel konkurrent til Skype. Der findes en hel horde af VoIP-klienter, der kører på både desktoppen og mobilen, men ingen af dem har for alvor kunnet røre ved Skypes status som kongen af IP-telefoni og videochat.


Men nu begynder konkurrenterne for alvor at vokse. En af de mere seriøse konkurrenter er Line, skabt af den sydkoreanske søgegigant Naver, der netop har nået en ny milepæl. Line har nu 20 millioner brugere over hele verden, og det imponerende ved dette er, at det kun er 8 måneder siden, Line blev sendt i luften. Læg dertil, at Line endnu ikke har en PC-klient, men kun kører på iPhones og Android-telefoner. Firmaet anslår, at de når 100 millioner brugere inden året er omme.


I midten af februar kunne en af de mest populære konkurrenter på smartphone-platformen, Viber, meddele, at de nu havde 50 millioner brugere. Det er jo også en slat, selvom det til sammenligning skal nævnes, at Skype i 2009 nåede op på over det tidobbelte.


Siden de ramte den halve milliard brugere, har Skype dog ikke offentliggjort antallet af Skype-konti, og det kan jo så enten være fordi, tallet er faldende eller fordi, det er så stort, at de ikke har styr på antallet af brugere. I februar slog Skype imidlertid sin egen rekord for samtidige brugere, hvor der på et tidspunkt var hele 34 millioner mennesker, der var online på én gang.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.