Forside Indhold og distribution Musik

Sony-hackere løb med Michael Jacksons bagkatalog


Pladecover fra albummet Dangerous af Michael Jackson


 


Op mod 50.000 numre kan være ulovligt downloaded efter hackerangrebet på Sony sidste år, deriblandt angiveligt endnu ikke udgivne numre med Michael Jackson.


Det var ikke kun brugeroplysninger og kreditkort-data som blev byttet ved hacker-angrebet mod Sony sidste år. Nu viser det sig at hackerne også slap afsted med en del af bagkataloget fra pladeselskabet Sony Music. Det skriver BBC.


Sony bekræfter at der er stjålet kopier af musiknumre, og selvom det skete sidste år er det først for nylig blevet opdaget. De ønsker ikke at bekræfte hvor mange numre der ulovligt er blevet kopieret, men bekræfter at det inkluderer numre fra Michael Jacksons bagkatalog.


Flere medier skriver at det kan være op mod 50.000 numre som er downloaded fra Sony.


Sony Music betalte 1,45 mia. kroner i 2010 for en 7-årig kontrakt på rettighederne til Michael Jacksons resterende numre, mange endnu ikke udgivet. Første udgivelse var albummet Michael i december sidste år.


Blandt de endnu ikke udgivne numre var flere duetter bl.a. med Freddie Mercury og will.i.am fra Black Eyed Peas.

Annonce