Forside Indhold og distribution Spil features

Spilanmeldelse: Final Fantasy XIII-2


Som titlen antyder er FF XIII-2 en efterfølger til FF XIII. Der er dog ikke tale om en decideret fortsættelse af handlingen fra FF XIII og det nye spil kan sagtens stå alene. Har du ikke spillet FF XIII (hvilket anbefales) kan du i hovedmenuen vælge at få et referat (?Previously on Final Fantasy??- agtigt). Meget kort fortalt er det i FF XIII lykkedes en mindre gruppe ukuelige helte at nedkæmpe de falske guder og ødelægge deres planer om at udradere menneskeheden.


Det første man rammes af er den fantastiske, stemningsfulde, flotte og fantasifulde grafik. Intet andet spilunivers kan efter min ydmyge mening hamle op med kreativiteten, dygtigheden og fantasien hos udviklerne af Final Fantasy-universet!!! Du kastes ind i et brag af et intro-battle hvor du som gudinde-beskytteren Lightning kæmper mod et bæst af en fætter ved navn Caius. Mod slutningen af hendes kamp dukker Noel – bogstavelig talt ? op af ingenting. Han bliver af Lightning sendt tilbage i tiden for at rette op på nogle tids-paradokser der er opstået? Forvirret? Ja, det kan man meget nemt blive i FF-universet, for historierne i FF er altid særdeles komplekse (og meget velskrevne), så det er vigtigt at følge med så man ikke går glip af noget.Så er vi i gang


Du vågner op som Serah ? Lightning?s søster og efter en lidt forvirring hos Serah angribes hendes lille bosættelse af en horde af monstre der er dukket op som følge af et meteor-nedslag. Efter stor panik og forvirring dukker Noel op og assisterer Serah i kampen. Monstrene bliver bekæmpet og Noel fortæller at han kommer fra fremtiden og at Serah skal følge ham på tværs af tiden til hendes søster (sagde jeg noget om en kompleks historie!?). Udstyret med våben i bedste FF-stil (Serah?s våben er en manga-inspireret, Hello Kitty-agtig, flyvende?kanin?der kan ?morphe? til et våben?) begiver de to sig ud på et eventyr gennem tid og rum.


Hektiske kampe


Kampe er de mange af i FF og de kan opstå når som helst. Man bliver dog i de fleste tilfælde advaret sekundet inden du bliver angrebet og reagerer du hurtigt kan nu nå at få et ?first strike?, der giver dig en lille fordel i kampen. Kampene er særdeles hektiske og at have en generel kamp- strategi er yderst vigtigt. Man kan som udgangspunkt vælge forskellige stile (fokusér på én fjende, forsvar m.m.) og det er så afgjort ikke ligegyldigt hvad man vælger afhængigt af hvilken type monster du møder, hvor mange der er osv. Når strategien er valgt kan du så vælge om du skal bruge dit våben, din magi, healing osv. osv.. Det kan som ny i FF-universet være noget af en udfordring af lære det komplekse kamp-system, men garvede FF?ere vil genkende elementer fra tidligere spil da kamp-systemet er udviklet gennem de mange spil i serien. Vil du klare dig nogenlunde så du bør huske følgende: Lær hvordan de forskellige strategier virker og lær de forskellige monstre at kende ? hvad er deres svagheder, styrker m.m..Tids-rejser


Ja, tidsrejser? Historia Crux giver dig mulighed for at udforske og rejse gennem tid og det giver en helt unik spiloplevelse, men det giver også lidt ekstra ?kompleksitet? til historien når man skal følge med gennem flere tidsaldre?


Et fantastisk univers


Som nævnt er FF-universet efter min mening helt unikt og fantastisk. Grafisk meget, meget flot og stemningen er helt i top! Ting og miljøer er forskellige afhængig af hvornår du besøger steder. Årstider ændrer sig og f.eks. nogle ting vil kun være mulige hvis du er på det rigtige sted på den rigtige årstid. Situationer kan også afhænge af hvornår i tiden du oplever dem ? så hold fast hvis du vil have det hele med 😉 . Det kan være forvirrende men det kan også være med til at give en helt unik spiloplevelse.Hvad skal man synes om FF XIII-2?


Det er sådan en enten-eller oplevelse, nogle vil elske det, nogle vil ikke og nogle vil simpelthen ikke fatte det. Jeg er (og har altid været) personligt meget imponeret over den grafiske side og er (og har altid været) særdeles imponeret over den fantastiske og velskrevne historie der altid har været forbundet med FF. Men man skal godt nok være i højeste gear når man spiller for at få det hele med. Jeg mener helt bestemt at man bør begive sig ud på dette eventyr af dimensioner


?Come with me across the boundaries of time, your sister is waiting. She is Lightning, protector of the Goddess who rules the realm of Death and Chaos? ? Noel.


Karakter: 8/10


 


 


Venligst udlånt af Square Enix


Ude nu til PS3 og Xbox 360


Testet på PS3

Annonce