Forside Nyheder

TV 2 holder krisemøde efter flyulykke (opdateret)


 


Lørdagens flyulykke i Skrydstrup har udløst krisemøde på TV 2. De var klar med et underholdningsprogram med samme fly.


Efter en tragisk flyulykke lørdag omkom en 37-årig vordende brudgom, og det udløser nu et krisemøde hos TV 2 Networks der står bag kanalerne TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 Film. Det skriver tvtid.


Det kan få konsekvenser for et nyt tv-program kaldet Top Dogs, hvor kendte danskere dyster mod hianden i selv samme fly. Både det fly der forulykkede lørdag og det søsterfly der står på jorden i Skrydstrup.


Top Dogs kan oversættes til “Mesterpiloter”, og de to fly af typen SF260 Marchetti fly blev for 10 måneder siden brugt til TV-optagelser med Jim Lyngvild, Julie Ølgaard, Sarah Louise Christiansen og Lars Rasmussen.


I TV-programmet sidder deltagerne bag styrepinden på et fly for første gang, mens de konkurrerer i dramatisk luftaktrobatik som loops, rul, “air combat” med laser og “chicken race”, hvor to fly undviger hinanden i sidste øjeblik.


Det menes at være et tilsvarende loop der lørdag kostede en 37-årig mand livet og kvæstede piloten. Og netop fordi det handler om samme fly, så holder TV 2 i dag krismøde for at afgøre TV-programmets skæbne.


“Vi er chokerede over ulykken, og vi mødes mandag med produktionsselskabet for at høre, hvad der er sket, og for at tage stilling til, hvad vi gør nu. Men som det ser ud nu, så ser det ikke godt ud for det program,” udtaler chef for TV 2 Networks Maiken Wexø til B.T.


 


Opdateret


TV 2 har nu udsendt følgende pressemeddelelse om at programserien Top Dogs sættes i bero:TV 2 Zulu sætter tv-program i bero


Kanalchef Maiken Wexø: Deltagernes sikkerhed og tryghed går forud for alt andet, og derfor udskydes beslutningen om et nyt tv-program, der omfatter flyvning i mindre træningsfly.


TV 2 Zulu har udskudt beslutningen om et nyt program, ?Top Dog?, hvor kendte danskere skal være piloter i mindre træningsfly og konkurrere i forskellige øvelser i luften. Det sker efter weekendens flyveulykke i Skrydstrup Lufthavn, der kostede en person livet, og som nu skal undersøges af Havarikommissionen.


– Vi tager selvfølgelig situationen meget alvorligt. Det må gerne være spændende – og til tider meget spændende ? at medvirke i TV 2 Zulu-programmer, men det skal altid være sikkert, og vores deltagere skal føle sig trygge. Derfor udskyder vi beslutningen om den pågældende programserie indtil videre, siger kanalchef Maiken Wexø, TV 2 Zulu.


TV 2 Zulu har udviklet på den nyskabende programserie ?Top Dog? gennem længere tid, og kanalen håber, at programserien kan sættes i produktion på et senere tidspunkt. TV 2 Zulu har under udviklingen af programmet foretaget prøve-optagelser af flyvninger og træning i luften.


– Der har ikke på noget tidspunkt været tvivl om sikkerheden i projektet, men når der sker uheld af denne karakter, giver det anledning til at overveje bl.a. timingen af programmerne. I den nuværende situation er vi nødt til at undersøge sagen en ekstra gang og afvente myndighedernes konklusion. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden, siger Maiken Wexø.

Annonce