Forside Nyheder

1 milliard smartphones i verden i 2014


Nokias Lumia 900 (bill.) ligner en succes, og Credit Suisse forudser nu, at Nokia står overfor et comeback.


En syvendedel af hele verdens befolkning vil om to år besidde en smartphone. Det forudser Credit Suisse, der netop har sendt en ny rapport med prognoser om smartphone-markedet på gaden.


Den schweiziske storbank Credit Suisse har netop afsløret, hvordan de forventer at smartphone-markedet kommer til at opføre sig de kommende år. Og iblandt deres konklusioner finder man nyheden om, at antallet af smartphones i verden rammer 1 milliard i 2014. Det betyder at ca. 14 procent af verdens befolkning om to år vil have købt en smartphone.


Det tal skal dog sættes i relation til, at analysefirmaer som f.eks. Gartner har opgjort antallet af mobiltelefoner som sådan i hele verden til at være på omkring 5,6 milliarder. Og så stiger tallet til lige under 18%. Dertil kommer, at mange lande har flere mobiltelefoner end indbyggere. I Rusland er det næsten dobbelt op, og i Danmark er der over 7 millioner mobiltelefoner til 5,5 millioner danskere.


Så reelt er smartphone-andelen af de mobiltelefoner, der reelt er i brug, formodentlig noget højere, og vil også være det i 2014.


Credit Suisse forudser, at Nokia kommer stærkt igen og vil genvinde 11 procent af smartphone-markedet allerede næste år, og at Kina vil blive opleve den største vækst indenfor smartphones. Ifølge Credit Suisse vil 22 procent af hele verdensmarkedet for smartphones ligge hos kineserne.

Annonce