Forside Nyheder

Avis: Foxconn tager kontrol over Sharps førende LCD-fabrik


Sharps førende LCD-fabrik i Osaka, Sakai, Japan er en såkaldt 10. generation LCD fabrik (Foto: Sharp).


 


Hvad er det Apple-producenten Foxconn forbereder? Forleden investerede de i Sharp, og nu forlyder det at de overtager kontrollen med Sharps førende LCD-fabrik.


Foxconn står til at overtage kontrollen med Sharps “cutting-edge” displayfabrik i Osaka, Sakai, Japan. Fabrikken i Osaka producerer såkalte 10G (10. generation) LCD-paneler. Det skriver den japanske finansavis Nikkei.


Forleden investerede kinesiske Foxconn, eller Hon Hai Precision Industry Co. som firmaet hedder, penge i Sharp. De opkøbte 10% af aktierne, og er nu den største enkelt-aktionær i den japanske elektronikproducent og bestyrrelsesformand i Hon Hai, Terry Gou, fik lovning på 46% af aktierne i Sharp Display Products Corp. som er firmaet der driver LCD-fabrikken i Osaka.


Foxconn er underleverandør for alverdens producenter af IT- og forbrugerelektronik, men er nok mest kendt som en af Apples stærke partnere når det kommer til produktion af iPhone, iPad, iPod osv.


Sharp sælger også nogle af deres aktier i Toppan Printing Co., der bl.a. er kendt for at lave skærme med ekstrem høj opløsning, samt Dai Nippon Printing Co.


Da Osaka-fabrikken åbnede i 2009 producerede den LCD-paneler på 60″ og derover, men fabrikken er dag er den nede på 50% af den mulige kapacitet.


Der har været spekuleret i om Foxconns interesse i Sharp kan være forberedelserne til det første TV fra Apple, men det er endnu alt for tidligt at sige. Det kan også blot være et ønske fra dem om at sikre egen display produktion.

Annonce