Forside Detail

B&Os butikker lukker på stribe


B&O-butikker lukker på stribe. Denne i Odense er dog ikke en af dem. Arkivfoto: recordere.dk


 


Det er ikke kun Sony centre der har det svært, B&O-butikkerne lukker på stribe.


Bang & Olufsen butikkerne bløder som følge af den økonomiske afmatning i Europa. På blot fire år er en fjerdedel af butikkerne forsvundet, det skriver business.dk


På få år er salget af B&O-produkter faldet med én milliard kroner, og det rammer butikkerne hårdt.


Berlingske Business har foretaget en optælling over B&O-butikker i Europa, og er nået frem til at 147 dedikerede og selvstændige B&O-forhandlere i Europa har afbrudt samarbejdet med den tidligere så succesfulde danske elektronikproducent. Dette uden at nye forhandlere har erstattet dem.


Det betyder at hver 4. B&O-butik er forsvundet, siden finanskrisen ramte den vestlige verden. Værst er det gået ud over lande som Spanien og Portugal, hvor halvdelen af butikkerne er lukket.


Det er ikke kun B&O-butikker der lukker på stribe, også de såkaldte shop-in-shops hvor radioforretninger har en særskildt sektion med B&O-produkter forsvinder. På fire år er den kategori gået fra 421 til 243, og det er særligt i Danmark at de mange shop-in-shops er forsvundet.


For 4 år siden omsatte B&O for 4,4 mia. kroner på verdensplan, hvor det i indeværende regnskabsår forventes at lande på ca. 3 mia. kroner. Omsætningen i seneste kvartal ligger 6,5 % under samme periode sidste år.


 


B&O PLAY


Det nye koncept der skal hjælpe B&O videre hedder B&O PLAY, eller Beoplay. Det er en ny kategori af produkter der også sælges udenfor de normale B&O-butikker og shop-in-shops. Produkterne forhandles både på nettet og i butikker som Apple Stores.


Første produkt under B&O PLAY var Airplay-højttaleren Beolit 12. Siden har produkter som Beosound 8 og hovedtelefoner også fundet vej ind i B&O-butikken på nettet.


Næste produkt under B&O PLAY navnet ser vi for første gang på onsdag. Det er folke-TV’et Beoplay V1, som blev lækket forleden.


Til sommer kommer en opdateret udgave af dock-anlægget Beosound 8. Det kommer til at hedde Beoplay A8, og nyheden her er indbygget understøttelse af Apple Airplay.

Annonce