Forside Nyheder

Dolby – ikke bare lyd i 3D

 


Vi kender ellers mest Dolby fra deres arbejde indenfor lydkvalitet, samt deres forskning i at omsvøbe os med lyd i biografer, både ude og hjemme. Men den stigende konkurrence på lydområdet har nu fået dem til at satse mere og mere på billeder.


Sammen med Philips har Dolby nemlig udviklet et nyt 3D-format, der er brilleløst. Det er ikke ligefrem første gang, vi ser brilleløse 3D-løsninger. Såvel Toshiba som Sharp og LG har tidligere præsenteret prototyper og endda også smidt TV-modeller på butikshylderne med 3D-løsninger, man ikke skal bruge briller til. Nintendo 3DS kan også bruges uden briller.


Det nye i denne situation er, at det er første gang, Dolby kaster sig ud i et brilleløst 3D-eventyr, ligesom Philips, der for nylig solgte deres TV-division fra, heller ikke har udviklet ret meget teknologi på det brilleløse 3D-område før. Dolby har dog tidligere udviklet et 3D-format til briller.


Den nye teknologi er dog ikke kun tiltænkt TV-apparater, men også tablets, smartphones og laptops.Den vil blive markedsført under Dolby 3D-navnet, og skal tænkes som en teknologi, der ligesom Dolbys lydteknologi kan udlicenseres til andre producenter.


Med andre ord håber Dolby og Philips på at vi i fremtiden kan se apparater med Dolby 3D-logoet på, når vi køber ting, der kan vise brilleløs 3D.

Annonce