Forside Nyheder

Facebook køber Instagram


Facebook har købt den ultrapopulære iPhone- og Android-app, Instagram, for én milliard dollar. Det ses som et skridt i retning af, at Facebook vil mere end blot være et socialt netværk.


Det er ikke så længe side, vi kunne skrive et par interessante nyheder her på siden om Instagram. Først kunne vi meddele, at firmaet nu samarbejder med en anden populær, fotoredigerings-app, Hipstamatic. Dernæst kunne vi bringe nyheden om at Instagram nu også findes til Android-platformen. Men idag landede så den tredje og vel nok største nyhed. Facebook har nemlig købt Instagram for 1 milliard dollar, eller cirka 5.6 milliarder kroner i cool cash.


Efter at websitet AllthingsD første gang bragte nyheden baseret på anonyme kilder, gik Mark Zuckerberg selv ud og bekræftede det på sin blog.


Nyheden vækker opsigt, fordi Instagram for det første har deres eget sociale netværk og fordi Instagram ikke er direkte relateret til Facebooks normale funktion som social platform. Man skal altså ikke forvente, at Instagram bliver bygget ind i Facebook eller lignende. Instagram har formodentlig heller ikke nogen teknologi, som Facebook gerne vil have fat i, så overtagelsen kan ses som Facebooks forsøg på, ligesom Microsoft og Google, at brede sig over andre områder end deres kerneforretning.


Ifølge Zuckerbergs blog-post vil Instagram-brugere ikke blive bundet hverken mere eller mindre til Facebook efter overtagelsen, og ifølge Instagrams CEO vil brugerne ikke kunne mærke megen forskel, bortset fra de nye ejere.

Annonce