Forside Nyheder

Google Drive bliver dybt integreret i Chrome OS


Når den næste udgave af Chrome OS kommer, vil selv de mest grundlæggende dele af styresystemet være lagret på Google Drive, hvilket kan betyde, at OS’en kan blive synkroniseret til seneste version automatisk.


Den næste version af Chrome OS kommer til at være kraftigt vævet sammen med Google Drive, fortæller Sundar Pichai, der er Senior Vice President for Chrome OS-holdet. Googles styresystem vil bruge Drive som sit primære lagringssted, hvilket – som altid med Chrome OS – betyder, at en onlineforbindelse er nødvendig for at bruge systemet ordentligt.


Nu er det ikke ligefrem fordi, Chrome OS-platformen er så udbredt, at dette kommer til at vende op og ned på den måde, vi tænker computere på. Men der er en lille gruppe mennesker, der er hardcore-Chrome OS-brugere. Det drejer sig f.eks. om de mange studerende i USA, der har benyttet sig af Googles tilbud om at få en laptop kastet i nakken for ingen penge med Chrome på.


Google stoler så meget på Drive, at systemet skal bruges som lokal lagring for styresystemet. Det betyder i princippet, at styresystemet bliver synkroniseret med Googles servere, hver gang en Chrome OS-maskine startes op, hvilket jo kan have nogle stabilitetsfordele. Men det vil sikkkert også få en hel del privatlivsforkæmpere til at råbe vagt i gevær mod Google endnu engang.

Annonce