Forside Baggrund

Google Drive – ny diskplads i skyen


 


Google har nu officielt lanceret Google Drive, deres nye diskplads på nettet der skal konkurrere med Dropbox, SkyDrive og de andre.


Google var usædvanligt hurtig på aftrækkeren idag. Efter tidligere på dagen at være kommet til at afsløre på sin franske blog, at Google Drive ikke bare var et rygte, men lige på trapperne, trak de følehornene til sig. I en time. Så tog de konsekvensen og lagde Google Drive-app’en ud til download i Google Play Store, hvorfra den nu kan hentes. 


Private kan betale sig fra at leje op til 1 terabyte cloud-lagerplads hos Google. Det koster 280 kroner om måneden. Tidligere på dagen lød der et rygte om, at man kunne leje helt op til 16TB for 4.500 kroner pr. måned, men man skal nok enten være meget hardcore musik- og filmsamler eller have et mere business-agtigt behov for at kaste sig over den løsning.


Til at starte med forlød det, at det ville koste fire dollar om måneden at få 25GB til rådighed på Google Drive, hvilket ville have været dyrere end såvel Microsoft som Apples tilsvarende løsninger.


Men efter den officielle udmelding er Google faktisk en anelse billigere end iCloud, men stadig dyrere end Microsoft, der tilbyder 20GB ekstra SkyDrive-plads for ti dollar om året, hvor noget tilsvarende koster 48 dollar om året hos Google.


 Det er det nye, gule Google Drive-logo i midten.


 


Google har også afsløret en reklamevideo for Google Drive (se nedenfor), der dels viser Google Drives nye, gule logo (se billede ovenfor), men også kører på brugervenligheden.


Ifølge Google kan man bare dragge-og-droppe alle ens dokumenter i Google Drive og gøre dem tilgængelige, uanset hvilken platform, man befinder sig på – fra tablets over smartphones til laptoppen.


Dermed lægger Google sig tættere i sin markedsføring på Apples iCloud, der formodentlig skal ses som den nærmeste konkurrent. Google er iøvrigt også på vej med en App til iOS.


Kom igang på: drive.google.com/start


  Fakta om Google Drive


Med Google Drive kan du: • Oprette og samarbejde.
  Google Docs er indbygget direkte i Google Drive, så du kan arbejde med andre i realtid om dokumenter, regneark og præsentationer. I det øjeblik, du vælger at dele indhold i Drive kan du tilføje og besvare kommentarer på alt (PDF, billeder, video-filer, osv.) og modtage meddelelser, når andre mennesker kommenterer på delte elementer. Brugere i virksomheder kan desuden dele filer eller mapper med specifikke personer, hele teamet eller endda kunder og partnere uden for virksomheden. Du kontrollerer, hvem der kan se filer eller foretage redigeringer.

 • Sikker arkivering og adgang overalt (også når du er på farten). Alle dine ting er der bare – ligegyldigt hvad. Du kan få adgang til dine data på Drive overalt og fra alle typer enheder – på internettet, på kontoret, i hjemmet eller mens du løber ærinder ude i byen. Du kan installere Drive på din Mac eller PC eller hentemobil-app?en til Android-enheder. Vi arbejder i øjeblikket hårdt på en Drive-app til iOS enheder. Uanset platform kan blinde brugere i øvrigt få adgang til Drive ved hjælp af en skærmlæser.

 • Søge efter alt.
  Du kan søge efter indhold ved hjælp af nøgleord og filtrere efter filtype, filens ejer, seneste aktivitet og meget mere. Drive kan endda genkende tekst i scannede dokumenter ved at bruge Optisk Karakter Genkendelse teknologi (OCR). Hvis du eksempelvis overfører et billede af et gammelt avisudklip, kan du efterfølgende søge efter ord i den oprindelige artikel. Vi bruger også billedgenkendelse, så hvis du trækker et billede af Grand Canyon ind i Drive til en kommende annoncekampagne, kan du senere søge efter ‘Grand Canyon’, og alle billeder af dens dybe slugter vil poppe op med det samme. Denne teknologier endnu på et tidligt stadie, og vi forventer, at det vil blive voldsomt forbedret over tid. Du kan åbne mere end 30 forskellige typer filer direkte i din browser ? herunder HD-video, Adobe Illustrator og Adobe Photoshop ? selv hvis du ikke har det tilsvarende program installeret på din computer.

Google ved, du er afhængig af dine filer for at kunne arbejde hver dag. Drive bruger den samme infrastruktur som andre Google Apps-tjenester, hvilket betyder, at der også er de samme fordele omkring sikkerhed og pålidelighed: • Centrale styringsværktøjer: Nye værktøjer er tilgængelige direkte i Apps-kontrolpanelet. Værktøjerne gør det nemt for administratorer at tilføje eller fjerne lagerplads for den enkelte bruger eller grupper af brugere.

 • Sikkerhed: Dataoverførslen er krypteret mellem din browser og vores servere, og en 2-trins godkendelse hjælper til at forhindre uautoriseret adgang, idet brugerne logger på med en sikker kode fra deres mobiltelefon.

 • Dataspejling:
  Data kopieres samtidig til flere datacentre, så i det usandsynlige tilfælde, at et datacenter er ikke tilgængeligt, vil dine filer vil stadig være sikre og til at komme til.

 • Oppetid:
  Drive har en garanti på 99,9% oppetid, så du kan være sikker på, at dine filer altid er tilgængelige, når du har brug for dem.

 • Support:
  Hvis du har behov for hjælp, har du altid support 24/7.

Hver Apps-bruger får 5 GB inkluderet lagerplads, og administratoren kan centralt købe og administrere mere lagerplads til den enkelte.

Kilde: Googles danske presseblog


 


Annonce