Forside Nyheder

Her er den oprindelige Google-smartphone fra 2006


Den originale Google Phone (Foto: The Verge)


 I 2008 kom Google med deres svar på Apples iPhone og introducerede dermed Android-systemet til verden, efter opkøbet af Android Inc., der dengang bare var et lille firma med store ambitioner for deres mobile styresystem.


Opkøbet skete i 2005, og allerede i 2006 var Google ude i markedet for at prøve at overtale verdens teleoperatører om, at de skulle understøtte en ny smartphone, der var på vej fra søgegiganten. Det skal siges, at det her er to år efter, de første smartphones, der minder om dem, vi har idag, kom frem i form af f.eks. Sony Ericsson p800 og p900. Og det er året før iPhone kom på gaden.


Websiten The Verge har fået fingre i prototype-designs (se bill.) for ‘Google Phone’, som den helt simpelt skulle have heddet dengang. Disse designs er kommet frem i forbindelse med en retssag, som Oracle kører mod Google omkring patentbrud i forhold til Java-platformen.


Det skulle have været en 3G-telefon (modsat iPhone, der kun understøttede EDGE, da den kom ud), og der skulle have været en ARMv9-processor på 200 MHz ombord som minimum. Der skulle også have været et 2-megapixels kamera ombord, og plads til et miniSD-kort. Altså et af de halvstore SD-kort, ikke de små microSD-kort, vi bruger idag.


En touchscreen var ikke inde i overvejelserne, i stedet ville Google have satset på et QWERTY-keyboard og andre kontrolknapper, herunder en udløserknap til kameraet. Det siges at være en af forklaringerne på, hvorfor Android oprindeligt ikke er lavet til touchskærme, og derfor kræver hurtigere processorer end Windows Phone og iOS.


 Den originale Google Phone (Foto: The Verge)

Annonce