Forside Nyheder

Nostalgi-udgave af Google


 


Kan du huske BBS’erne? Eller kunne du bare godt tænke dig at se, hvordan Google og Bing ville have set ud, hvis søgemaskinernes primære platform havde været Tekst-TV? Så kan du bruge nutidens internet for at se, hvordan fortidens så ud.


En nostalgisk webudvikler ved navn Norbert Landsteiner har hygget sig gevaldigt med at sætte en BBS-version op af Google, som du kan se HER. På siden kan du også finde en udgave af Microsofts søgemaskine Bing. Idéen er at simulere de gamle Bulletin Board Systems. For dem, der tror, internettet startede i 1995, er der tale om en slags virtuelle opslagstavler, der fungerede lidt ligesom USENET eller visse internetfora stadig fungerer den dag idag.


I gamle dage (i  midt-slutfirserne) kunne unge computernørder enten ruinere sig selv eller deres forældre gennem skyhøje telefonregninger ved at ringe op til servere i USA i timevis og gå på BBS-systemer for at chatte, få ny information eller sågar udveksle filer.


Men BBS-udgaverne af Google og Bing koster dog ikke ekstra at besøge – også selvom en standard 4G-mobilforbindelse er nogle tusinde gange hurtigere end de forbindelser, man havde dengang.


Masswerk, firmaet bag projektet, har i øvrigt en af de mere morsomme 404-websider (siden kan ikke findes…), som denne skribent har set.

Annonce