Forside Indhold og distribution Musik

Ny version af Shazam er hurtigere og kan bruges til TV


 


Musikgenkendelses-app’en Shazam er nu kommet i en ny version, der både kan bruges til at identificere film og TV-serier med og som er langt hurtigere end forgængeren.


Så er den seneste version af Shazam, version 5.0, landet til iOS. Og der er lidt mere interessante opdateringer med i denne version, end hvad man ellers har forventet fra app’en. Nu har Shazam nemlig for alvor satset på et område, de har flirtet med i nogen tid: TV og film. Det betyder, at du nu kan bruge Shazam til at identificere, hvad det er, du rent faktisk lige er klikket over på. De fleste af Recorderes læsere vil formodentlig sige: “Er det ikke det, jeg har en EPG til?” og jo, det er det.


Men den nye funktion giver mulighed for at kunne linke direkte til iTunes, og det betyder to ting. Dels bliver det nemmere at bestille en hel sæson af en TV-episode eller en film, fordi Shazam klarer alt klikkeriet for dig, men endnu vigtigere: TV-producenterne vil fremover forsøge at lave specielt indhold på nettet eller på f.eks. iTunes, som bliver aktiveret, når du Shazam’er en TV-udsendelse eller en film på TV.


Måske lidt mere brugbart er det dog, at Shazam nu er blevet meget hurtigere. Der er blevet skåret mindst et sekund af opstartstiden, og ifølge Shazam-folkene selv, tager det nu langt kortere tid at identificere musikken, der kører i højttalerne på den lokale bar eller i radioen. En række andre, mindre tweaks til f.eks. brugerinterfacet er også blevet gennemført.

Annonce