Forside Indhold og distribution Musik

Spotify er den nye musikhistorie-bog


Hvad skal man med støvede musikhistoriebøger, når man har Facebook? Når man oven i købet kan høre musikken med det samme? Det synes at være tanken bag Spotifys Facebook-fanside, hvor man kan finde fakta fra over 1000 års musikhistorie.


Når man først går ind på Spotifys Facebook-fanside, ser alt ud som man kunne forvente. Spotify bruger naturligvis Timeline til at reklamere lidt for sig selv. Der er en masse billeder fra Spotifys egen historie, som f.eks. da de offentliggjorde tjenesten for første gang i 2008. Der er billeder af Ashton Kutcher, der kigger forbi kontoret og den slags.


Men når man så går lidt længere ned i timelinen, begynder tingene at blive lidt anderledes. Det er klart, at Spotify ikke kan fortælle om sig selv fra før de eksisterede, så i stedet har den svenske streamingtjeneste dykket ned i musikhistorien. LANGT ned. Faktisk er der mere end 1000 års fakta gemt i Spotifys Timeline, udpluk fra en rig og varieret musikhistorie, der går tilbage til år 1001.


Fra år 1001 kan man læse om, hvordan flerstemmig sang udviklede sig blandt musikteoretikere i den kristne kirke, i stedet for blot enstemmig, gregoriansk munkesang. Man kan læse, at det var i april 1800, at verden første gang fik Beethovens musik at høre. I et indlæg om 24. september 1991 kan man læs, at det var på denne dato, at Nirvana udgav albummet Nevermind, der endte med at sælge over 30 millioner eksemplarer – og så kan man naturligvis lytte til albummet på Spotify med det samme. Spotify har også fremhævet 13. maj 2000, hvor Brødrene Olsen vandt det internationale Melodi Grand Prix med Fly On The Wings Of Love.


Kig selv med her.

Annonce