Forside Nyheder

Anmelderne er vilde med Galaxy S III


 


De medier, der har fået fingrene i Samsung Galaxy S III forud for launchen idag, er ellevilde med den. Nogle kalder den for den bedste Android-telefon på markedet lige nu, andre fortrækker HTC One X – men med en meget smal margin.


Idag kommer den længe ventede Samsung Galaxy S III på gaden. Det er dog ikke lykkedes for Recordere at få fingre i et eksemplar af Samsung Galaxy S III forud for butikslanceringen, og putte den på testbænken under mere videnskabelige forhold, end da vi hands-on-testede den til launch-eventen i London.


Men der er andre medier, der har været mere heldige. Og anmelderne er stort set enige: Bortset fra, at man havde forventet sig lidt mere af designet, er Samsung Galaxy S III en vinder. Gadgetsitet Slashgear går så langt som til at sige, at ?den er en af de bedste Android-telefoner på markedet lige nu, hvis ikke DEN bedste.?


Det er især selve mediedelen af Galaxy S III, som de ellers ret rigide testere på Slashgear er glade for:


?Hvis din telefon er centrum i dit multimedieforbrug, hvis du godt kan lide at have en stor skærm at spille, browse, navigere og bruge multimedier på, hvis du har behov for billeder og video i højkvalitet i en tynd smartphone, og hvis du gerne vil fremtidssikre dig selv, så kan Samsung Galaxy S III virkelig levere varen?, skriver de.


  


Overvældende computerkraft


Slashgear har også benchmarket telefonen og finder, at den slår den nærmeste rival på markedet lige nu, HTC One X i Tegra 3-udgaven, med en score på 5365 mod 4850. Det er i testprogrammet Quadrant Pro, der sætter quad-core-processorerne, der sidder i begge telefoner, under pres.


Slashgear har ikke testet batterilevetiden videnskabeligt, men skriver, at de brugte telefonen med Gmail og Facebook kørende i baggrunden, tog masser af billeder som blev uploadet via 3G og Wifi og at de i det hele taget brugte telefonen, som de fleste mennesker ville gøre det. Og alligevel havde den 20% tilbage på batteriet, da man nåede hen på aftenen.


Den konklusion er websitet Engadget også nået frem til. De har testet telefonen med et konstant videoloop og konstaterede (ved andet forsøg, ganske vist), at batteriet holdt i ni timer og to minutter. Det er nogenlunde det samme som HTC-konkurrenten One X, og lidt mindre end Motorola RAZR MAXX, der dog er lavet til at have lang batteritid og derfor har dårligere processor-perfomance og en dårligere skærmopløsning.


Når det gælder forskellen på One X og Galaxy S III på processor-siden, konstaterer Engadget, at vinderen afhænger lidt af, hvilket testprogram, man kører. I CF-Bench slår Galaxy S III sin konkurrent med flere længder, mens One X lige sniger sig forbi Galaxy S III i f.eks. Quadrant og Vellamo.


  


“Man glemmer alt om PenTile”


Der er sikkert mange, der overvejer One X frem for Galaxy S III på grund af, at sidstnævnte ?kun? har PenTile-skærm, men ifølge Engadget bliver denne forskel gjort mindre væsentlig af Galaxy S IIIs skærmstørrelse. Den er nemlig en lillebitte smule større end One X, men det er åbenbart nok til at Engadgets anmelder mener, at man efter et par dages brug ?glemmer alt om ordet PenTile.?


Engadget ender dog med at konkludere, at hvis valget skulle stå mellem Galaxy S III og One X, ville de vælge den sidste, primært på grund af HTCs Sense-software og One X?erens design, som anmelderen foretrækker. Men ellers er forskellene ret små, mener han.


Der er dog rent størrelsesmæssigt nogle små forskelle på de to telefoner. PhoneArena har lavet en YouTube-video, hvor man kan se de fysiske forskelle. Anmelderen her mener, at HTC’en føles mere “premium”-agtig, men til gengæld er Galaxy S III den mest behaglige at holde på af de to.


The Verge har også anmeldt telefonen, og konluderer, at der er tale om en ?teknologisk triumf?, der dog bliver martret af anmelderens dårlige erfaring med manglende software-opdateringer fra Samsung.


Hos The Verge får Samsung Galaxy S III 10 ud af 10 når det gælder processorkraften, og det får sitet til at mene, at den er konge af smartphones lige nu ? når det gælder performance. De kalder kameraet for ?Excellent? og giver karakterer i alle kategorier på mellem 8 og 10 ? og en samlet score på 8.5.


 


 


 


Designet skuffer


Heller ikke The Verge kan dog skjule sin skuffelse over selve designet, som var blevet hypet til at skulle være en afvigelse fra Samsungs normale, konservative design.


Som Recordere også kunne konkludere i vores hands-on-rapport, så er der sket noget med designet, men ikke nok til at gøre Galaxy S III til noget specielt.


CNET mener anmelderne, at der er tale om en ?smartphone-Ferrari?, blandt andet på grund af den hurtige processor.


De mener dog i lighed med de øvrige anmeldere, at det største hængeparti er det let plastikagtige design, men mener også, at Samsungs TouchWiz-interface kunne være meget bedre.


 


Annonce