Forside Nyheder

Apple betaler for Foxconn-forbedringer


Apples CEO, Tim Cook (t.v. i gult) under hans besøg på Foxconn-fabrikkerne tidligere på året.


Foxconn vil ikke stå alene med udgiften til at gøre arbejdsforholdene på deres fabrikker rimelige. Derfor træder Apple nu til med en hjælpende hånd.


“Hvis I vil have forbedringer, må I selv betale!” Det synes at have været meldingen fra Foxconns ledelse til Apple-koncernen, da resultaterne af den uvildige undersøgelse, Apple havde bestilt, forelå. I hvert fald kan nyhedsbureauet Reuters nu berette, at der kommer Apple-penge på bordet for at gøre Foxconns forhold bedre.


Umiddelbart skulle man ikke tro, at Apple havde interesse i at fordyre processerne på den fabrik, de selv køber varer fra, i hvert fald ikke uden at få et medejerskab. Men sådan bliver historien ikke solgt til medierne. Terry Gou, der er chef for Foxconn, udtalte i forbindelse med offentliggørelsen af aftalen, at “Vi har opdaget at det her ikke bare en omkostning. Det er en investering i konkurrencedygtighed. Det ser ud som om, Apple også forstår, at det styrker vores konkurrenceevne, og derfor deles vi om omkostningerne.” Det sagde Gou i forbindelse med åbningen af en ny Foxconn-fabrik i Kina.


Foxconn meddelte ifølge Reuters i februar, at de havde sat lønningerne op for deres medarbejdere mellem 16 og 25 procent, og i marts indgik de som bekendt en aftale med Apple om ansættelse af titusindvis af flere medarbejdere på deres fabrikker for at nedbringe overarbejdstimerne. Stigningen i lønomkostninger har forårsaget et svagere resultat for Foxconns første kvartal i år, skriver Reuters.


 

Annonce