Forside Nyheder

Google ejer nu Motorola Mobility


Efter flere måneders frem- og tilbagegang i de juridiske afdelinger og efter konkurrencemyndighederne i såvel USA, EU som Kina har tænkt sig grundigt om, er handelen nu endelig. Motorolas mobilafdeling, Motorola Mobility er nu ejet af Google.


Det er første gang, Google køber en så stor hardware-producent, normalt holder firmaet sig til at købe softwarefirmaer, hvis produkter, de kan implementere under deres eget navn. Såvel Google Maps som Android-styresystemet er eksempler herpå.


Det har fået en del medier til at spekulere på, om Google i virkeligheden kun er ude efter Motorolas patenter på mobilområdet. Ifølge de officielle udmeldinger fra Google, skal Motorola Mobility køre videre som om intet var hændt. Men rygter i mobilbranchen taler om massive fyringer i Motorola Mobility, hvilket underbygger idéen om, at Google i virkeligheden ikke er interesseret i Motorola-hardwaren, men i patenterne.


Omvendt ville det give mening for Google at skabe deres egen hardware i stedet for at betale Samsung for at lave deres Nexus-smartphones.


Indtil videre skal Motorola Mobility i øvrigt stadigvæk licensere Android-softwaren fra Google til produktion af fremtidens Motorola-telefoner.

Annonce