Forside Nyheder

Google vil præcisere søgning ved at lege leksikon


Google vil gerne gerne gøre dig klogere og undgå fejl på samme tid. Derfor har de nu lanceret Knowledge Graph, der gør en stor forskel, hvis du bruger Google.com mere end Google.dk


Brugere af den amerikanske Google.com kan engang imellem komme ud for, at det ord, man har søgt på, betyder noget forskelligt på amerikansk engelsk og britisk engelsk. Det mest kendte eksempel blandt danskere er nok Chips, der på britisk engelsk betyder pommes frites, og på amerikansk engelsk (og dansk) betyder franske kartofler af en eller anden art.


Det vil Google nu råde bod på ? og samtidig gøre dig lidt klogere ? ved at vise dig leksikon-agtige opslag i højre side, når du søger på ganske bestemte ting. Samtidig vil Google simpelthen spørge dig, hvis den er i tvivl om, hvilken betydning af ordet, du søger efter. Det behøver ikke være forskellen på britisk og amerikansk engelsk. Det kunne også være et andet eksempel, Google selv bruger, og som man kan se på billedet ovenfor. Nemlig hvorvidt man søger på Taj Mahal-monumentet i Indien eller musikeren Taj Mahal.


Ifølge Engadget.com, der har talt med Google om det nye initiativ, er det et forsøg på at komme tættere på ?ting? og ikke bare ?ord?, sådan så søgningen bliver mere præcis, og kan hjælpe i højere grad. Det kalder Google for Knowledge Graph, og det er tilsyneladende et af deres største konkurrenceparametre i den stigende konkurrence fra bl.a. Microsoft.


Vi venter på nys om, hvorvidt tjenesten kommer til Danmark, og hvornår. Du kan læse mere om Knowledge Graph HER.

Annonce