Forside Nyheder

Har smartphones netop lagt kompakt-kameraet i graven?


Samsungs netop relancerede NX-serie er blandt de systemkameraer, som firmaet nu vil satse på.


Nyheden om, at Samsung lukker for produktionen af kompaktkameraer på en stor fabrik i Kina og omkonfigurerer den til at kunne lave dyrere kameraer, har sat gang i spekulationerne om kompaktkameraets forestående død.


Samsung er efter al sandsynlighed i gang med at gøre, hvad mange andre kameraproducenter vil gøre over de kommende år: Udfase kompaktkameraerne for at satse på mobilkameraer og kameraer i den lidt dyrere ende.


Det er i hvert fald den konklusion, som flere medier er kommet til, efter det er kommet ud, at Samsung nu vælger at lukke for produktionen af kompakt-kameraer på deres største, kinesiske fabrik. Fabrikken skal i stedet lave dyrere kameraer, som systemkameraer, hvor objektivet kan skiftes ud, samt ægte digitale spejlreflekskameraer. Der er angiveligt en større indtjening på dette end på de små kompaktkameraer.


Salget af kompaktkameraer er da også faldet støt, efter smartphones er blevet udbredt over hele verden. Den nemme måde, man kan overføre billeder til nettet eller til sin computer, samt ikke mindst den hastigt stigende kvalitet i smartphones-kameraer, har gjort kompaktkameraer næsten overflødige. Samsung ser ud til at være de første, der tager konsekvensen heraf. Det store spørgsmål er, hvornår de andre producenter følger med.

Annonce